BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin düzenlediği 3. Uluslararası Antalya Çocuk Tiyatroları Şenliği, dolu dolu devam ediyor. Minikler tiyatro oyunlarının yanı sıra atölyelerle, büyükler de panel ve sergilerle bir sanat haftası yaşıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın Kırmızı Kalem Tiyatrosu'yla birlikte hazırladığı 3. Uluslararası Antalya Çocuk Tiyatroları Şenliği, büyük ilgi görüyor. Tiyatro kapılarının kapandığı bir dönemde tiyatroya destek vermek amacıyla başlatılan şenlikte, çocuklar Yenimahalle Kültür Merkezi'nde kaliteli ve pedagojik yaklaşımlarla özenle seçilen tiyatro oyunlarını izleme imkanı buluyor.

YERLİ VE YABANCI EĞİTMENLER

3-12 yaş aralığındaki bütün çocukların zevkle izlediği oyunlar, sabah saatlerinde başlıyor. Gün içerisinde farklı tiyatro gruplarının oyunlarıyla katıldığı şenlikte çocuklar aynı zamanda yerli ve yabancı eğitmenlerden atölyeler aracılığıyla eğitimler alıyor. Brezilya'dan gelen Clara de Andrade ve Gustavo Guenzburger, Cihan Yöntem, Okan Karaca ve Mimar Sinan Akademi'den Teoman Gelmez, tiyatronun inceliklerini miniklerin yanı sıra büyüklerle de paylaşıyor.

Antalya'nın yanı sıra Mersin, Eskişehir ve Menemen'den tiyatro gruplarının katıldığı şenlik, 8 Şubat Cumartesi gününe kadar sürecek. (FOTOĞRAFLI)