BALIKESİR’in Ayvalık ilçesindeki Oktay Ekinci Karikatürlü Ev’de, yarıyıl tatiline giren öğrencilere yoğun bir şekilde karikatür eğitimi veriliyor.
Ayvalık’taki Oktay Ekinci Karikatürlü Ev, çocuklar ve ailelerinin talebiyle ders sayısını artırarak sömestr tatilinde de kapılarını açık tutmaya devam ediyor. Türkiye genelinde yaygınlaşan ve Ayvalık’ta altıncısı açılan Karikatürlü Ev’de çocukların eğlenceli vakit geçirdiğini bildiren sanatçı Uğur Bilge, karikatürün çizgi ve mizahın birleşiminden oluştuğunu söyleyerek, güldürürken düşünmeyi sağladığını ifade etti. Karikatürlerin sağladığı etkiden söz eden Bilge, “Bazıları onlarca sayfa yazıdan daha etkilidir. Bence en makbul karikatür yazısız karikatürdür. Türk milletinin mizah gücü çok fazla. Siyasi gündemden etkilenir ve bu günlerde karikatür patlama yapar. Çocukların mizah duygularını, çizgi yeteneğini geliştirmeye uğraşıyoruz. Topluma eleştirel bakış açısıyla bakmalarını istiyoruz ve bunu çizgi yoluyla anlatmalarını isteyeceğiz” dedi. Atölye çalışmalarına katılan çocukların yetenekli olduklarını söyleyen Bilge, yeteneklerini geliştirmek ve karikatür zevkini arttırmak için çalıştıklarını vurguladı.
Karikatürlü Ev’i ziyaret eden CHP’li Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, çocukların çalışmalarını inceledi. Onlarla tek tek ilgilenen Türközen “Bugüne kadar korumaya çalıştığımız Ayvalık’ın kültürel değerlerini bu güzel çocuklar gelecek kuşaklara aktaracak. Çocukların çizimlerini gördükten sonra Türkiye’nin en iyi karikatüristinin buradan çıkacağına inanıyorum. Yeni neslin yeteneğinin gelişmesinde onların en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Karikatürlü Ev’deki atölye çalışmalarına katılmak isteyenlerin, eski Kırlangıç Fabrikası’ndaki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne müracaat edebilecekleri bildirildi.
AYVALIK, () Fotoğraflı