CHP, Balıkesir Karesi ve Altıeylül ilçelerinde belediye başkan adaylarının ardından belediye meclisi üye adaylarını da eğilim yoklamasıyla belirleyecek.
CHP Karesi İlçe Başkanlığı'nın eğilim yoklaması 8 Şubat Cumartesi günü Karesi AVM'de, Altıeylül ilçe başkanlığının eğilim yoklamasıda aynı gün Şelale Düğün Salonu'nda 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Karesi Belediye Meclisi üyeliği adaylığı için 26 isim yarışacak. Yaklaşık bin 400 üye, en az 7 en çok 14 adayın sıralamasını yaparak, oy verecek.
Altıeylül Belediye Meclisi üyeliği adaylığı için de 18 aday yarışacak. Bin 700 üye oy kullanacak. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü eğilim yoklamasında gözetmen olarak görev yapacak. CHP'nin iki ilçedeki belediye meclisi üyeleri aday listeleri kontenjan ve kotaların belirlenmesiyle son şeklini alacak.
CHP Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci,“Karesi İlçe Başkanlığı olarak parti içi demokrasiyi işletme kararındayız. Bu kararlılıkla ilçe belediye başkan adayımızı bütün üyelerimizin katıldığı eğilim yoklaması yaparak belirledik. Bu kez belediye meclis üyeliği adaylarımızı belirleyeceğiz" dedi.
Anımsanacağı gibi CHP'nin Karesi Belediye Başkan adayı serbest muhasebeci mali müşavir Ender Biçki, Altıeylül Belediye Başkanı adayı da doktor Mehmet Ali Çiçek olmuştu.
Coşkun YAMAN / BALIKESİR, ()
foto