CHP’li Uşak Belediye Başkan Adayı Dr. Bülent Yazgan, seçim afişlerinin asılı olduğu elektrikli bisikletle şehir turu attı.
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP’li Uşak Belediye Başkan Adayı Dr. Bülent Yazgan, seçim propagandasında kullanmak üzere yaptırdığı 10 adet elektrikli bisiklet ile yola çıktı. Vatandaşlardan büyük ilgi gören Yazgan, “Seçim projelerimiz arasında bisiklet yolları ve bisiklet parkları yer alıyor. Doğaya saygılı araçların kullanılmasını yaygınlaştırmak ve doğa konusunda duyarlılığı artırmak için böyle bir çalışmaya imza attık” dedi.
Kendisinin de bisiklet kullanıcısı olduğunu belirten Yazgan, bu taşıtın çevre kirliliği yaratmadığını söyleyerek sağlık açısından da faydalı olduğunu hatırlattı. Yaz aylarında şehiriçi ulaşımını genellikle bisikletle sağladığına dikkat çeken Yazgan, “Ancak Uşak’ta bisiklet yolu ve bisiklet parkı olmadığından bisikletler ne yazık ki şehir içi ulaşımda kullanılamıyor. Göreve geldiğimde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için hazırladığım projemi hayata geçireceğim. Bisiklet kullanıldığında şehir içi trafik büyük ölçüde rahatlayacak. Pekçok Avrupa ülkesinde örnekleri görülen bisikletleri vatandaşlara kiralama yoluyla belediye bütçesine de katkı sağlanacak” diye konuştu.
Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()
FOTOĞRAF