CHP, Balıkesir'in Altıeylül ve Karesi ilçelerinde belediye meclis üyelerini belirlemek için ön seçim yaptı.
Balıkesir’de belediye meclis üyelerini belirlemek için yapılan ön seçimde Altıeylül adayları için, partiye kayıtlı 1669 üyeden 789'u, Karesi adayları için 1453 üyeden 738'i oy kullandı. Seçimler CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü gözetiminde gerçekleştirildi. Fermuar sistemi ile saptanan adaylardan çift numaralı sırada yer alan adaylar için sandık başına giden partililer iki ilçe adaylarının sıralamasını belirledi. Belediye başkan adaylarına bırakılacak kontenjanlar tek numaralı sırada yer alacak.
BABAMA 1 OY
İlk sıralarda yer almak için çeşitli propagandalara başvuran adaylardan Altıeylül Belediye Meclis Üyesi aday adayı Mehmet Şahan, oyların kullanılacağı Şelale Düğün Salonu önünde partilileri karşılarken, ilkokul öğrencisi kızı Sudenaz, ’Babam Mehmet Şahan'a 1 oy’ yazılı pankart taşıdı. Mehmet Şahan oylamada 3'üncü sırada yer aldı.
İki ilçe için toplam 1527 üye oy kullanırken, Çiğdem Dönmez, Murat Gökdemir, Dilek Yalçın, Şeref Yaman, Hamiyet Kesen, Osman Boz, Mehmet Çakır, Sabriye Yiğit, Kasım Ateş, Nurten Kırtıl, Emine Kara, Mehmet Esat Kurt, Hülya Çırak, Zuhal Irmak, Karesi Belediye Meclis üyeliği adayı olarak belirlendi. Fethi Yoldaş, Kezban Çuhadar, Mehmet Şahan, Görkem Benli, Ali Özcan, Ayşe Küçük, Müzeyyen Sensöz, Hüseyin Akyüz, Ülker Demir, Erden Köybaşı, Zeynep Dilekçi, Gülten Şahin İrgil, Ahmet Dönmez, Mürüvvet Koçak, Hayriye Özyurt, Ayla Kaymaz, Sevinç Yılmaz ve Nuran Aslan ise Altıeylül Belediye Meclis üyeliği adayı olarak belirlendi.
Hilmi DUYAR / BALIKESİR, ()
FOTOĞRAF