CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Koooperatifi’ni ziyaret etti.
CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel’e Yunus Emre İlçe Başkanı Engin Uzun, Şehzadeler Belediye Başkan adayı Semih Balaban, Yunus Emre Belediye Başkan adayı Ali Arslan, İl ve İlçe Yöneticileri eşlik etti. Özel, kooperatifin sosyal tesisinde 500’den fazla kamyoncu ile tek tek tokalaşarak, sohbet etti.
Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru, bazı siyasileri sadece seçimlerden önce gördüklerini, bazılarını da her zaman gördüklerini kaydetti. Baru, “Özgür Özel bizim sorunlarımızı sürekli gündeme getiren, sadece seçimden önce değil, seçimden sonra da sürekli gördüğümüz, Manisa’nın sorunlarını gündemden hiç düşürmeyen acar bir milletvekilimizdir” dedi.
“SORUNLARINIZI BİLİYORUM”
CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, Şehzadeler ve Yunus Emre ilçelerinin başkan adaylarını tanıtarak köylüler tarafından yakından tanınan kişiler olduğuna dikkat çekti. Özgür Özel, “Sorunlarınızı biliyorum. Sizlerin en büyük sorununuz 10 yıldır hemen hemen aynı fiyata taşıma yapmanız. Mazot kamyoncular için 4,5 lira iken, bir takım deniz taşımacılığı yapanlara ve gemicikleri olanlara kıyakla veriliyor. Oysa kamyoncular adeta köle gibi çalışıyor. Manisa OSB’de bunca fabrika var. Bunlardan sadece 8-10 tanesi kamyoncularımıza iş veriyor. Bu konuda en büyük kusurlardan birisi Belediye Başkanına aittir. Manisa’nın kaynaklarını kullanan ve Manisa’dan para kazanan firmaların Manisa kamyoncularına iş vermemesi kabul edilemez” diye konuştu.
Başkan Cengiz Ergün’ün mücadele kültüründen gelmeyerek kira toplama kültürünü bildiğini iddia eden CHP’li Aday Özel, “Birlik beraberlikten, kooperatifçilikten, hak aramaktan anlamıyor ve hatta haz etmiyor. Kendisi, personeliyle dahi ters düşüyor. Bu konudaki ilk sözümü verdim. Bizler üreteceğimiz konutlarda konutun çiziminden, inşaatına, projesine her aşamada Manisa’daki firmalarla çalışacağız. Nalburundan, kamyoncusuna, konutun çivisinden, betonuna Manisa’dan iş alacağız, Manisa’ya ve Manisalıya kazandıracağız” dedi.
Özel, göreve geldiğinde sorunların takipçisi olacağını söyleyerek belediyeye ait kooperatif yerine 30 bin lira kira verildiğini hatırlattı. Kamyonculara yakışır bir sosyal tesis sözünü veren Özel, “Bravo Başkan, Büyük Başkan” sloganları ile ayakta alkışlandı.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()

Fotoğraflı