CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Olgun Atila, “Bizim önceliğimiz, hangi görüşten olursa olsun insanlarımızı kucaklamak. Bunun sağlamanın yolu hoşgörü içinde insanlarımızın eleştirilerine açık olmak. Biz, açık ve net siyaset yapma taraftarıyız” diye konuştu.
Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Olgun Atila, yerel yönetimlere ilişkin önceliklerinin her görüşten insanın kucaklamak olduğunu söyledi. Yoğun mesaisi içinde CHP Bornova İlçe Kadın Kolları üyeleri ve partililerle bir araya gelen Atila, belediyelerin yurttaşlara verdiği hizmetlerde etkin ve sonuç odaklı proje üretebilmesi için hem parti içinde hem de yurttaşların zihninde, birlik ve beraberlik duygusunun ön plana çıkması gerektiğini kaydetti. Atila, “Biz, yola çıktığımız ilk günden bu yana açık ve net siyaset yapmaya özen gösterdik. Kimseye boş vaatte bulunmadık, kimseyi ötekileştirmedik. Önceliğimiz, hangi görüşten olursa olsun yurttaşlarımızın düşüncelerini hoşgörü içinde dinlemekti. Bu duygu içinde, herkesi kucaklayarak çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.
Siyasetteki ilkeli duruşlarıyla göreve talip olduklarını belirten Atila, “Son günlerde adaylıkla ilgili yaşanan bazı tartışmalar, bizlere de sıklıkla soruluyor. Biz, bu tür “fırtına’ söylemlerini parti içindeki demokrasi mücadelesi olarak görüyor, anlayışla karşılıyoruz. Bunlar siyasetin doğal bir parçası; dolayısıyla insanların tepkilerini olgunlukla değerlendirmek gerekiyor. Bir yurttaş olarak, hepimizin önceliği, birlik ve beraberlik içinde yaşamak. Sonuçta aynı yolları, aynı mahalleyi, aynı dünyayı paylaşıyoruz. Bu yüzden kırıcı davranışlar içine girmememiz gerekiyor. CHP olarak amacımız önce yurttaşlarımıza hizmet etmek; sonrasında ise partimizi iktidara taşımak. Bunu başaracak güç ve inanca sahibiz” dedi.
TAHMİNLERLE OY ALINMAZ
Karşıyaka eski Belediye Başkanı ve Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolusu Kemal Baysak’ı da ziyaret eden Atila, “Kimilere oy tahmin etmeyi başarı sayıyor. Halbuki bizim derdimiz, CHP için bir fazla oy nasıl alınabileceği için kafa yormak ve çalışmak. Yoksa tahminlerle değil çalışarak oy toplanır. Bu gerçeği iyi biliyoruz. Amacımız Bornova’da CHP’nin rekor oyunu alabilmek” şeklinde konuştu.
İZMİR ()
foto