DENİZLİ CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, seçimleri kazanıp başkan seçilmesi halinde dört önemli projesini hayata geçireceğini söyledi. İlçe gezilerini sürdüren Arslan, 10 tona kadar su fiyatını 50 kuruşa düşüreceğini, il merkezi ve ilçelerde sosyal konut projelerini hayata geçireceğini, Belediye Hastanesi yapacağını ve ilçelerde yeni fabrikalar kurulmasını sağlayacağını vaat etti.
Seçim çalışmalarını ilçelerde sürdüren CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Arslan, Tavas ve Çal ilçelerini gezerek vatandaşlardan destek istedi. Seçimleri kazanıp belediye başkanı olması halinde dört projeyi hayata geçireceğini, özellikle ilçelerde istihdamı artıracak çalışmalar yapacaklarını belirten Arslan, ilçelere yeni fabrikalar kurulacağını söyledi. İlçelerde yeni işyerleri açılmadığını ve istihdam alanlarının yaratılmadığını belirten Arslan, “İşsizlik nedeniyle köyden kente göç artmış, ilçelerimizin, kasabalarımızın ve köylerimizin nüfusları azalmıştır. Verilecek tarım desteği ve iş desteği ile herkesin kendi köyünde, kasabasında ve ilçesinde çalışma olanağı yaratıp, kırsal bölgelerin kalkınmasını sağlayacağız” dedi.
Denizli merkezde ve ilçelerde 40 metrekare ile 100 metrekare arasında sosyal konutlar yapacağını, bu konutların dar gelirle vatandaşlara düşük fiyatlı ve uzun vadeli verileceğini vaat eden Arslan, kira yardımı da yapacaklarını vurguladı. Arslan, yoksul vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için Belediye Hastanesi kuracağını ve hastanenin daha rahat ortamda, daha ucuza sağlık hizmeti vereceğini söyledi. Arslan dördüncü vaadinin de suyun fiyatını 50 kuruşa indirmek olacağını belirtti. Belediyenin bütün hesaplarının açık olacağını belirten Arslan, “Belediye hizmetlerinin hepsi çok pahalı. Göreve geldiğimizde bunların hepsini gözden geçirip makul düzeye çekeceğiz. Özellikle evlerde kullanılan suyun fiyatanı 10 tona kadar 50 kuruşa indireceğiz. İşyerlerinde kullanılan suyun fiyatını da düşüreceğiz” diye konuştu. Arslan, Tavas’ta direksiyon başına geçip traktör kullandı.
Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, () Fotoğraflı