CHP’li Didim Belediye Başkan Adayı Deniz Atabay, adaylığının açıklanmasının ardından partili ve vatandaşlarla ilk buluşmasında “Ben yoksam parti yok, hizmet yok mantığında değilim. Hep birlikte slogan değil, hizmet üreteceğiz” dedi.
CHP Didim Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Deniz Atabay, CHP İlçe Binası önünde partililer ve vatandaşlarla buluştu. Atabay’ın açıklamasına CHP İlçe Yönetiminden katılan olmazken, vatandaşlıların alkışları ile karşılanan Atabay, resmi görevlendirme belgesinin henüz eline ulaşmadığını belirtti. Katılımcılara seslenen Atabey, yeni bir sürecin başlayacağını söyleyerek, başarılı olanın ödüllendirilirken başarısız olanın gerekli dersi alacağını hatırlattı. Adaylık kararına tepkilere de değinen Atabay “Toplumun her kesimine daha iyi ulaşabilmek, dürüstlüğümün daha iyi özümsenmesi için hiçbir partiye üye olmadım. Bir düşünceyi savunuyorsanız gidip üye olursunuz. Ama üye olmamak da suç değildir. Bir yerde bir vatandaşsanız o makama layıksanız, orada duracaksınız, 30 yıldır orada oturuyorsunuz diye değil. Önemli olan burada Genel Başkanımın dediği gibi kişilere bağlı değil, CHP kurumsal kimliği içerisinde mücadele etmek esastır. Ben yoksam parti yok, hizmet yok mantığında değilim. Hep birlikte slogan değil, hizmet üreteceğiz” dedi.
KATILIMCI ANLAYIŞ
CHP’nin sosyal demokrat bir parti olduğunun altını çizen Atabay, birçok konuda ve projede katılımcı anlayış ile Didim için hizmet üreteceğine söz verdi. Atabay “Balık baştan kokar. Benim felsefemde slogan üretmek yok, çalışmak var. Çalışacaksanız o makamı işgal edeceksiniz, eğer yapamıyorsanız da arkadan gelenin önünü tıkamayacaksınız. Hizmet üretemezsek, adam kayırırsak bizi uyarın. Layık olan insanlar layık olduğu görevde çalışacak, çalışamayanın yerine yenileri gelecek. Bu söylediklerim sözdür. Ben unutmayacağım, siz de unutmayın” dedi.
Katılımcıların sorularını da cevaplayan Atabay, halka buluşmalarının süreceğini söyledi, alkışlar arasında konuşmasına son verdi.
Buket YETİŞSİN / DİDİM, ()
FOTOĞRAF