DENİZLİ CHP’de Merkez Efendi ve Pamukkale ilçelerinde belediye meclis üyeleri adayları eğilim yoklamasıyla belirlendi. Fermuar yöntemiyle yapılan eğilim yoklamasında her iki ilçede de 37 kişilik belediye meclislerinde eğilim yoklamasına katılan adaylar çift numaralara, partinin belirlediği adaylar ise tek numaralı sıralara yerleştirilecek.
Gazi İlkokulu’nda dün yapılan eğilim yoklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi. Pamukkale İlçesi’nde 24, Merkez Efendi İlçesi’nde ise 23 aday adayı listelerde ön sıralarda yer almak için çaba harcandı. Üyeler en az 8, en fazla 16 meclis üyesi adayının ismini yazarak oy kullandı. Yapılan değerlendirme sonucu Pamukkale ilçesinde Azime Bilgiç 1023 oyla ilk sırada yer alırken, Mehmet Cansever 876 oyla ikinci, Ayşe Nazlım 866 oyla üçüncü, Zeynep Kural 832 oyla dördüncü, Oral Baş ise 764 oyla beşinci sırada yer aldı. Pamukkale’de eğilim yoklamasına katılan 16 isim listelerde kendisine yer bulacak.
Merkez Efendi İlçesi’nde ise Şeniz Doğan 1134 oyla birinci sırada yer aldı. Sabri Yıldız 996, Ayşe Hazer 839, Fatma Atsay 838, Ali Şaşmaz 725 oyla ilk beş sırada yer alan isimler oldu. CHP’de Pamukkale ilçesi için 24, Merkez Efendi İlçesi için ise 25 partili kontenjandan belediye meclis üyesi adaylığı başvurusu yaptı.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, () Fotoğraflı