CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) 9 Şubat Pazar günü Parti Meclisi’ni toplayarak, belirlenmeyen belediye başkan adaylarını açıklayacak. Tarih, İzmir örgütünde sıkıntı yarattı. Çünkü örgüt, belediye meclis üyeliği için 8 Şubat’ta sandık başına giderek eğilimini ortaya koyacak. Seçim, belediye başkan adayı belli olmadan yapılacak.
CHP Genel Merkezi, İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanısıra 12 ilçede belediye başkan adayını açıkladı. Çoğu metropol olan 18 ilçede adaylar, 9 Şubat Pazar günü toplanacak Parti Meclisi’nde belli olacak.
AK Parti ve MHP’nin ilçe belediye başkan adaylarının saha çalışmalarına başladığı İzmir’de CHP örgütü, 9 Şubat’ın sancısını yaşıyor. İzmirli aday adaylarının, Genel Merkez’i ve TBMM’de milletvekillerini kıskaca aldığı ortamda açıklanan 9 Şubat tarihi, aday adaylarının Ankara kampının süresini daha da uzattı. 9 Şubat, eğilim yoklamasını da sıkıntıya soktu. İzmir’de Konak, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Buca, Narlıdere, Balçova ve Gaziemir ilçelerinde belediye meclisi aday listelerinin tek sıraları için 8 Şubat Cumartesi günü eğilim yoklaması yapılacak. Yoklama, belediye başkan adayı belli olmadan gerçekleştirilmiş olacak. Meclis üyeliklerinin çift sıraları Genel Merkez tarafından atanacak.
ANKET SONUÇLARI BEKLENİYOR
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’de birçok ilçede anket sonucunun belli olmadığını bu nedenle 9 Şubat tarihinin alındığını belirterek, “Bazı ilçelerde yeniden anket yapıldı, bazılarında sonuçlar alınmak üzere 9 Şubat’ta tüm adaylar PM tarafından onaylanacak. Belediye meclis üyeliklerinin yarısı eğiylim yoklamasıyla belirleniyor diğer yarısı aday belli olduktan sonra Genel Merkez tarafından atanacak. Burada bir sorun olacağını düşünmüyorum” dedi.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF