CHP Urla’da Sibel Uyar’ın adaylığının ardından ortaya çıkan kırgınlık ve tepki yerini dayanışmaya bıraktı. Başkan Selçuk Karaosmanoğlu başta olmak üzere diğer aday adayları da Uyar’a destek verdi.
Yerel seçimlere tarihinde ilk kez bir bayan aday ile girecek olan Urla, bir başka ilke daha imza attı. CHP Genel Merkezi'nin illerde gerçekleştiremediğini, ilçe düzeyinde hayata geçirdi. Yeniden aday gösterilmemesine rağmen CHP İlçe Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu dahil, adaylık yarışını kaybeden aday adayları, Uyar'ın başkanlığı için kenetlendi. CHP’nin, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği “Kadına Seçme Seçilme Hakkı Veren Ata'ya Minnet” etkinliğinde kırgınlıklar da ortadan kalktı. Törene CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık, İzmir’in diğer kadın Konak belediye başkan adayı Sema Pekdaş, CHP’li Belediye Başkan Aday Adayları Murat Gül, Kadriye Gezer, Bülent İlhan ile Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, CHP Urla İlçe Başkanı Av. Yusuf Baratalı, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, CHP Urla İl Genel Meclisi Üyesi Seyfettin Şen, ADD Urla İlçe Başkanı Ali Yanar, Karslılar Derneği Urla İlçe Başkanı Ayhan Çelik, CHP’li eski Milletvekilleri Türkan Miçoğulları ile Suat Çağlayan, CHP Urla, Narlıdere, Güzelbahçe ilçe örgütleri ve Urlalılar katıldı. Urlalılara hitap eden CHP Başkan Adayı Sibel Uyar, uzun bir aday adaylığı süreci sürecinin ardından görevin kendisine verilmiş olmasından büyük onur duyduğunu söyledi. Urla’da CHP bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğini vurgulayan Uyar, “Bu kez bayrak kadınlı erkekli hepimizin elinde olacak. Bu sorumluluğu bize ülkemizin kurtarıcısı, laik demokratik sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk verdi. Teşekkürler Atam. Atatürk’ün bize emanet ettiği devrimlere sahip çıkmak için Urla’da tek yumruk olmaya var mısınız? Güzel Urla'mızda, hoşgörülü Urla’mızda ve yurdumuzda huzur içinde, barış içinde yaşamaya var mısınız? Urla hepimizin, Urla’ya sahip çıkmaya var mısınız? Ben de varım! Kendimi size emanet ediyorum” dedi.
CHP İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için aday adayı olan Murat Gül, Kadriye Gezer, Bülent İlhan ile Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun da aday Sibel Uyar’a destek verdiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Baratalı, “Adayımızın arkasında değil yanındayız. Geçen seçimlerde CHP Urla’da %59 oy aldı. Hedefimiz %60. Hep birlikte çalışacağız, Urla’yı bu sefer kadın belediye başkanıyla tanıştıracağız” dedi.
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu da yaptığı açıklamada kendisinin aday gösterilmemesinden dolayı kırgın olmadığını söyledi.
Miting havasında gerçekleşen törende CHP’liler halay çekti, kadınlara karanfil dağıtıldı.
İZMİR ()
foto