CHP propagandanın resmen başlayacağı 28 Şubat Cuma gününe hazırlandı. İzmir’de afiş, bayrak ve posterlerin yanı sıra otobüsler, duvar giydirmeleri, delikli branda ile sahaya inecek olan parti, paramotor ve medyaled (elektrikle şarj edilen bisiklet) de kullanacak.
İzmir’de belediye başkan adaylarının ardından meclis üyesi listesinin sancısını çeken CHP, bir yandan da seçime hazırlanıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) takvimine göre 28 Şubat’ta propaganda süreci başlayacak. CHP’de o gün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Aziz Kocaoğlu’un fotoğrafının yer aldığı 100 bin afiş, 500 bin parti bayrağı, Bir adet sahneye de dönüşebilen seçim TIR’ı, bir otobüs, sekiz minibüs, yüzlerce branda ve pankart, 100 bin proje kitapçığı ile sahaya inecek. Kent merkezinde 15 büyük duvar, “Oybirliği ile Aziz Kocaoğlu, oybirliği ile CHP” sloganı ile giydirilecek. Gönüllü yurttaşların talepleri değerlendirilerek, binalar mesh (delikli) branda ile giydirilecek.
Paramotor denilen motorlu yamaç paraşütlerinin kuyruk ve paraşüt kısmına partinin logosu ve seçim sloganı yazılıp, gökyüzünde uçurulacak. Kentin işlek yerlerinde ve AVM önlerinde üzerinde iki adet led ekran olan elektrikle şarj edilen bisiklek (medyaled) kullanılacak. Seçim bürosu açılışlarını Bornova ile başlayıp Bayındır ile sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 24-28 Şubat arası açılışları artıracak. Propagandanın başladığı gün 30 ilçede seçim ofisi açılmış olacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Mart Pazar günü İzmir’e gelecek ve seçim stardını verecek. CHP’nin seçim ve propagandadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, “CHP İzmir’de en güçlü parti. Yüzde 60 oy hedefi koyduk ve tutturacağız. Örgüt, gönüllüler sahada olacak. Proje kitapçığı evlere işyerlerine dağıtılacak. Parfüm, oda kokusu, kolonya gibi promosyon yok. Bizde eşantiyon olmaz. Sadece yazılı materyallerimiz var. Adaylarımız örgütle birlikte seçime motive oldu. Çalmadığımız kapı, konuşmadığımız seçmen kalmayacak” dedi.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF