CHP il başkanlığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 Şubat Perşembe günü İzmir’e gerçekleştireceği ziyaretin planlaması için toplandı.
Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir il başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programının netleştiğini belirtti. Ali Engin “Sayın Genel Başkanımız İzmir’de önce Çiğli-Sasalı Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisinin açılışını gerçekleştirecek, ardından İzmir Ticaret Odasının düzenleyeceği özel meclis toplantısına katılacak ve İZTO tarafından onuruna düzenlenen yemeğin ardından İzmir’den ayrılacak. Kendisini İzmir’de ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eminim ki, İzmirli hemşerilerimiz ve partililerimiz Sasalı da gerçekleştirilecek olan tesisin açılışında coşkulu bir şekilde genel başkanımızı karşılayacaklardır. Tüm İzmir’i yapılacak olan açılışımıza bekliyoruz” dedi.
CHP’li belediyelerin İzmir’e çok önemli yatırımlar yaptığını belirten Engin, “Büyükşehir belediye başkanımız ve bu dönemdeki adayımız olan Aziz Kocaoğlu tüm Türkiye’de çevreye, alt yapıya en büyük yatırımları gerçekleştirmiş başkan. AKP iktidarının İzmir’e gerçekleştirmediği bütün çevre yatırımlarını, İzmir büyükşehir belediyemiz kendi imkanlarıyla gerçekleştirdi. Üstelik İl müdürlerinin, bürokratlarının engellemelerine, AKP’nin İzmir’i görmezden gelmesine, engellemelerine rağmen tüm bu işler yapıldı” dedi.
Ak Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ı da eleştiren Engin, “Bizim AKP’yi ve İzmir’i tanımaya çalışan sayın adaylarını ikna etmekle kaybedecek zamanımız yok. Ama hızımıza ayak uydurabilirlerse her hafta yaptığımız açılışlara kendilerini bekleriz. Bizler elbette bir İzmirliye yakışır biçimde sayın Yıldırım’ı 30 Mart’a kadar en iyi şekilde misafir edeceğiz ve sonrasında da kendisini İzmir’den uğurlayacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu saat 15.00’de Adnan Menderes Havaalanı’nda karşılanacak. Kılıçdaroğlu, 15.30’da Sasalı’daki “Çiğli Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi'ni açacak. 17.00’de İTO’nun Özle Meclis Toplantısına katılacak olan Kılıcdaroğlu İTO üyeleriyle Hilton Oteli’nde akşam yemeği yedikten sonra İzmir’den ayrılacak.
İZMİR ()
foto