CHP Güzelbahçe örgütü, yerel seçim çalışmalarını Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak başlattı.
CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, eski milletvekili Türkan Miçooğulları, eski İl Başkanı Tacettin Bayır, Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, belediye meclis üyesi adayları ve kalabalık partili topluluğuyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde buluştu, çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı, seçim startı verildi.
CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, “Temiz ve dürüst bir yerel yönetim anlayışı sergilediği için MYK ve PM'den oy birliğiyle adaylığı geçen Mustafa İnce'nin yeni dönemde de kul hakkı yemeden, dürüst ve çalışkan bir belediye başkanı olarak CHP'ye oy verenlerin yüzünü kara çıkarmayacağına inanıyorum” dedi.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise beş yıl boyunca belediyeye onlarca müfettişin geldiğini belirterek “Ancak hiçbiri de yolsuzluk veya akçeli konular için gelmedi. Amaçları bizleri yıldırmaktı. Çünkü biz belediye başkanlığı koltuğuna, almak için değil, vermek için geldik. Beş yıl boyunca dürüst, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı sergiledik. Temiz, dürüst ve şeffaf bir belediyecilik anlayışımızla 30 Mart'ta Güzelbahçe halkının karşısına çıkarak onayına sunacağız” dedi.
CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan ise iktidarın oligarşik diktatörlük peşinde olduğunu savunarak “Yolsuzluğun, hırsızlığın çarşaf çarşaf yayınlandığı, ayakkabı kutularından milyonlarca doların çıktığı ortamda önümüzdeki seçimler namuslularla namussuzların oylandığı bir seçim olacak. Halkımız oylarını bölmeden, CHP'de birleştirecek. Güzelbahçelilerin dürüst ve çalışkan belediye başkanı Mustafa İnce'ye, İzmir halkı ise Aziz Kocaoğlu'na oylarını vereceğine inanıyorum. İzmirliler, AKP adayı Binali Yıldırım, kızgın çölde bir bardak su olsa bile bir yudum dahi içmez” diye konuştu.
Eski il Başkanı Tacettin Bayır da Güzelbahçelilerin belediyeyi birlikte yönetmek istediğini belirterek “Güzelbahçe halkı sorgular, araştırır ve oyunun bölünmesine müsaade etmez, oyuna gelmez” dedi.
Törenin ardından hep birlikte Atatürk Mahallesi'ndeki seçim bürosunun resmi açılışı yapıldı.
(AÖ)
FOTOĞRAF