CHP Demre Belediye Başkan adayı Yusuf Kapar, düzenlediği toplantıyla projelerini ve Büyükşehir Yasası'nı anlattı.
CHP Demre İlçe Başkanı Selçuk Çetin, Demre Belediye Başkanı adayı Yusuf Kapar ve yönetim kurulu üyeleri, Winecity Otel'de düzenledikleriyle toplantıyla projelerini anlattı. CHP İlçe Başkanı Selçuk Çetin, toplantıda yaptığı konuşmada, "30 Mart akşamı Demre'de CHP'nin iktidarını görüyorum. Artık salonlara sığmıyoruz. Birkaç gün sonra alanlara sığmayacağız" dedi.
PROJELERİNİ ANLATTI
CHP Demre Belediye Başkanı Adayı Yusuf Kapar ise Büyükşehir Yasası'nın ardından ilçenin Büyükşehir Belediyesi ile ortak yönetileceğini söyledi. CHP'nin yerel iktidarında Demre'nin yeni projelerle ayağa kaldıracaklarını kaydeden Kapar, "Demre'de kültür ve doğa turizmini geliştireceğiz. Demre bölgesinin tanıtımını yurt dışında ve yurt içinde yapacağız. Tarıma belediye olarak yön vereceğiz. İhracatçı ve tüccara engel olmak yerine, yardımcı olacağız. Demre'ye kent kimliği kazandıracağız. Demre'de gelişen turizm çerçevesinde, gençlerimizi düzenleyeceğimiz kurslarda eğiterek onlara iş olanağı sağlayacağız" diye konuştu.
VERGİ YÜKÜ GELECEK
Toplantıda, Mali Müşavir Recep Avcı ise katılımcılara Büyükşehir Yasası hakkında bilgi verdi. Yasayla köylerden 3 yıl sonra çöp vergisi, emlak vergisi, su parası alınacağını kaydeden Avcı, "Yeni konut yapmak için belediyeden ruhsat almak zorunlu olacak. Mezarlıklar, toptancı haller, su, yol gibi hizmetler büyük şehre bağlanacak. Bu nedenle Demre'ye seçilecek belediye başkanı ve büyük şehre gidecek belediye meclisi üyelerinin niteliği çok önemli" dedi. (FOTOOĞRAFLI)