İZMİR’in Çeşme İlçesi’nde CHP İlçe Başkanı Halil Saatli ve 11 yönetim kurulu üyesi, başkan ve meclis üyesi belirleme sürecinde kendilerinin ötekileştirildiğini öne sürerek görevlerinden istifa etti.
CHP’nin yerel seçimlerde belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi belirleme sürecinde yaşananlardan rahatsızlık duyduklarını söyleyen CHP Çeşme İlçe Başkanı Halil Saatli, başkan adaylarını belirlerken uygulanan demokratik olmayan yaklaşımların meclis üyesi seçimlerinde devam ettiğini belirterek ilçe örgütünün yok sayıldığını savundu. Saatli, 11 yönetim kurulu üyesi ile birlikte yönetimden istifa etme kararını aldıklarını bildirdi.
Fikirlerinin önemsenmediği bir durumda ilçe başkanlığı ve yönetimini işgal etmenin doğru olmayacağını ifade eden Saatli, “İlçe örgütünün ötekileştirildigi bir uygulama yapıldı. Süreç içinde kendi partimizde yok sayılmamız sonucu ve partinin demokrasiden uzaklaşmasına tepki olarak istifa etme kararı aldık. Üyelerin yüzde 80'i, yani 1700 üyenin 1350'si ’Ön seçim istiyoruz, demokrasi istiyoruz’ diye imza attık. Partinin tüm yetkililerine imzaları ulaştırdık fakat çöpe atıldığını öğrendik. Örgütü, üyeleri, Çeşme'deki seçmeni yok saydılar. Üyelerimizin yüzde 80'inin iradesini o kağıtla birlikte çöpe attılar. Belediye meclis üyeleri seçilirken de hiçbir fikrimiz sorulmadığı gibi liste bildirilirken işlemler için Balçova örgütünden birini göndererek, açık açık örgüte, üyelere ’güvenmiyoruz’ imasında bulundular” dedi.
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın süreç boyunca tutarlı olmadığını, yapılanın ayıp ve yanlış olduğunu öne süren Saatli, “Uzun süre ilçe başkanlığı yaptım. Hiçbir yere aday olmadım. Yegane amacım partinin bayrağını dik tutmak oldu. Fakat gelinen aşamada bizi ’partinin memuru’ yaptılar” diye konuştu.
İlker Kabadayı / ÇEŞME, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF