CUMHURİYET Halk Parti’nin (CHP) Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi seçim bürosu, törenle açıldı. Açılışa, Kazdağları’ndaki maden çalışmaları nedeniyle yaşanan talanın önüne geçilmesi mesajı verildi.
CHP Bayramiç İlçe Seçim Bürosu’nun CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, üçü de CHP’li olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Açlıştaki konuşmasına “Hırsızlara oy yok” diye başlayan Milletvekili Ali Sarıbaş, “AKP Hükümeti ayakkabı kutularında çıkan paralarla yakalanmıştır. Bu hırsızlık ve hergün çıkan yolsuzluklar yetmezmiş gibi Başbakan telefonla basına yön vermeye çalışmaktadır. Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır” dedi. Milletvekili Sarıbaş, cevre konusuna da değinerek, Kazdağları’na sahip çıkılmasını gerekliliğini zaten Bayramiçliler’in bildiğini söyledi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da konuşmasına “Kazdağları’na sahip çıkalım. Bin pınarlı görkemli dağımızda madencilerin talanına izin vermeyelim'. Madenciler sizi çeşitli vaatlerle kandırmak isteyeceklerdir. Onlara kanmayalım. Elmamıza, şeftalimize, kirazımıza siyanür bulaştırmayalım” dedi.
İki dönemdir Bayramiç Belediye Başkanlığı görevini yürüten İsmail Sakin Tuncer de Kazdağları’na sahip çıkılmasını isteyip, 30 Mart’taki seçimlerde destek istedi.
Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ, ()
Fotoğraflı