AYDIN Belediyesi tarafından yaptırılan ve 1 Mart 2014 tarihinde açılacak yeni otogar binasının yerinin yanlış olduğunu savunan muhalefete cevap veren CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Otogarın nerede olduğunu dahi bilmiyorlar” dedi.
Aydın- Muğla karayolunun 7’nci kilometresine yapılan ve geçen hafta hizmet vermeye başlayan yeni otogar binasının yer seçiminin yanlış olduğunu savunan MHP ve AK Parti’li başkan adaylarına cevap veren Aydın Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, otogar yerinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlendiğini hatırlattı. Aydın’ın 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı önünde konuşan Çerçioğlu, şunları söyledi:
“Bu harita da çeşitli bakanlıkların ortak çalışmasıyla yapıldı. Aydın’da nereye ne yapacaksanız bu haritaya göre yapmak zorundasınız. Ulaşturma Bakanlığı haritada otogarın nereye yapılacağı belirlemiş. Hani yanlış diyorlar ama otogarın nerede olduğunu dahi bilmiyorlar. Önce bu haritaya iyi baksınlar. Bizim ne yapacağımız burada belli. Otogarın yakınındaki arıtma tesisimizden gelen ve çevreyi rahatsız eden kokuyu da yüzde 80 oranında giderdik. Bunun için 750 bin lira yatırım yaptık. Ancak Devlet Su İşleri’nin (DSİ) kurutma kanalından gelen kokunun giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılmadı. Bu durumu Aydınlılar’ın bilmesini istiyorum.”
Cem ULUCAN / AYDIN ()
(AÖ)
FOTOĞRAF