ÇANAKKALE Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD), 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkanlığı için yarışacak CHP’li mevcut belediye başkanı Ülgür Gökhan ile AK Partili Mehmet Daniş ve MHP’li Halil Rüştü Akgün’ü bir araya getirdi.
Truva Otel’de düzenlenen toplantıda ÇASİAD üyeleri, seçimler öncesinde üç partinin belediye başkan adaylarının Çanakkale için tasarladıkları projeleri öğrenme fırsatı buldu. ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu toplantıda yaptığı konuşmada, dünya ve Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gündemini yakından takip ederek, Çanakkale’ye yansımalarını analiz edip, kamuoyu ve iş dünyasının tarafsız gözle bilgilendirilmesini sağlamanın derneğin misyonlarından birisi olduğunu söyledi. Belirli aralıklarla “ÇASİAD İle Gündem Toplantıları” gerçekleştireceklerini ifade eden Akarsu, yaklaşan yerel seçim sürecini ÇASİAD olarak yakından takip ettiklerini, bu kapsamda Çanakkale’yi yönetmeye talip olan belediye başkan adaylarını konuk ettiklerini kaydetti.
“EFENDİLİĞE DEĞİL, HİZMETE TALİBİZ”
Toplantıda ilk olarak MHP’nin Çanakkale Belediye Başkana Adayı Halil Rüştü Akgün’e söz verildi. Akgün, Çanakkale’nin Cumhuriyet tarihinden bu yana hak ettiği yatırım, ilgi ve desteği görmediğini belirterek, “Bizler Çanakkale’ye efendi olmaya değil, hizmete talip olmak amacıyla yola çıktık. Eğer Allah fırsat verir, halkımızda teveccüh ederse 30 Mart’tan itibaren Çanakkale Belediyesi, tüm Çanakkaleliler’in belediyesi olacaktır. Asla birilerini ötekileştirilmeyeceğiz. Şehirde işini yapmak isteyen üretici, yatırımcı, istihdamcı, işçi kim olursa olsun, belediye başkanına ulaşmak zorunda kalmayacak derdine çare bulmak için. Milliyetçi hareketin oluşturacağı “Hilal Masalar' ile belediyede adaletin gereği her daim yapılacaktır. MHP iktidarında, belediye, fakirin fukaranın koruyucusu, evsizin evi, yoksulun varlığı olacaktır. Tüm insanlarla görüş ayrılığına, yaşantısına, ideolojisine bakmaksızın kent için oluşturduğu değerleri birleştirip, kentin sorunlarını çözmede ortak bir aksiyon grubu oluşturarak onlarla beraber hedefe yürümeyi amaçlıyoruz” dedi.
“KÜLTÜREL KİMLİĞİMİZİN İÇİNDE OTURMALIYIZ”
Çanakkale’nin AK Parti Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş ise, Çanakkale’nin öz ağırlığı çok büyük olan bir kent olduğunu ifade edip, 1915’te her aileden neredeyse bir şehidin verildiği topraklar olarak Türkiye?de çok önemli yere sahip olduğunu söyledi. Çanakkale’de yıllardır konuşulan sorunlarının hep aynı olduğuna dikkat çeken Daniş, “Eğer kültür, turizm kenti olacaksak, kentin değerlerini gelen misafirlerimize sunacaksak ciddi adımlar atmamız lazım. Biraz vizyonumuzun geniş olması lazım. Kendimize göre değil de, Çanakkale’nin kültürel varlığına, değerlerine hizmet edebilecek adımlar atmamız lazım. Yani kültürel dokumuzu ön plana çıkarmalıyız. Çanakkale?de henüz otopark, altyapı gibi problemleri kabul etmemişsek daha çok işimiz var demektir. Çanakkale süratle altyapı ve otopark problemlerini geride bırakması gerekmektedir. Yeni bir ulaşım planlaması yapılmak durumundadır. Gelen ziyaretçilerin vakit geçirebilecekleri temalı alanlar çoğaltılmalıdır. Sarıçay’ı sahil bandı, kordon projesinin düzenlenmesiyle, Hamidye Tabyaları ve eski hastanenin turizmin hizmetine kazandırılmasıyla kültürel kimliğimizin içinde oturmamız gerekmektedir” diye konuştu.
“BATIK BELEDİYE DEĞİL, ÖRNEK BELEDİYE”
CHP’den tekrar aday gösterilen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, 5 yıllık dönemde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verip, seçilmeleri halinde yapacakları çalışmaları anlattı. 5 yıl boyuncu kentin insanına ait olan bir bütçeyi yönettiğine değinen Başkan Gökhan, şunları söyledi:
“Bu süreçte yaklaşık 300 milyon liralık bir bütçeyi harcadık. Bunu belediye meclis üyeleriyle beraber yaptığımız planlarla sağladık. Bu kentin gelişmesi için elimizden gelen çabayı gösterdik. Bu bütçelerin nasıl harcandığının çok önemi var. Bizim bütçemizin yüzde 50’ye yakın bir bölümü yatırım harcamalarına gitmiştir. Mevcut iş makinelerini yenilemiş, yeni binalar yapmış, kamuya ait arsaları satın almış ve onları yeniden halkın kullanımına açacak şekilde projeler üretmiş bir belediye, bu yatırımların da ötesinde para da biriktirmiş. Kamuya vadesi gecikmiş hiçbir borcu yok. Esnafa, müteahhite, işçisine borcu yok. Yani batık bir belediye değil tam tersine Türkiye’de örnek bir belediyeyiz. Çanakkale Belediyesi’nin bütçe yönetimi Türkiye’de örnek olduğu Mali İdareler Genel Müdürlüğü’nden öğrenebilirsiniz. Yeni dönem içinde birçok projemiz ve çalışmalarımız var. En önemlisi kentin belediye sınırlarını büyütmemiz lazım. Kentin sağlıklı büyümesi ve yaklaşık 300 bin nüfusun ormanıyla, yeşil ve tarım alanlarıyla beraber bu alanda bulunması için planlarımızı hazırladık.”
Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE; () Fotoğraflı