ÇANAKKALE Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) öncülüğünde 14-18 myıs günlerinde düzenlenecek olan EXPOTROİA 2014 Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı için çalışmalar başladı.
Geçen yıl olduğu gibi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan EXPOTROİA için, fuar yönlendirme komitesi ÇASİAD Konferans Salonu’nda biraraya geldi. Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, GL Events Fuarcılık Satış Uzmanı Buket Ülkü’den oluşan yürütme kurulu başkanlığında toplanan katılımcılar fuar öncesi izlenecek adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ toplantıda yaptığı konuşmada, Çanakkale’nin ilk ve tek fuarında il ve İlçeleri buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, 2’nci kez EXPOTORİA heyecanını yaşadıklarını belirterek, “EXPOTORİA ÇASİAD’ın değil, Çanakkale’nin markasıdır. 2015 yılında uluslararası fuar olma niteliğini kazanacak olan EXPOTROİA yüksek bir ivme ile büyümektedir. Bu gelişimin, Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yılına denk gelmesi ayrı bir sorumluluk ve heyecanı beraberinde getirmektedir. Bu yılki fuarda, metrekare ve katılımcı sayısında yüzde 100, ziyaretçi sayısında yüzde 200 büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.
ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer de, bu yıl EXPOTROİA’da tüm ilçelerin değerlerinin tanıtılacağı özel bir alan oluşturulacağını belirterek, “Çanakkale bir bütündür ve EXPOTROİA bütünün tek vücut, tek ses, tek nefes olarak sunulduğu bir vitrindir. 2015 yılında uluslararası ihtisas fuarı niteliğine sahip olacak EXPOTROİA, Çanakkale markasının aynası olacaktır. 2014 yılı da Çanakkale Bölgesi haricinde tüm Türkiye’den ciddi bir ziyaretçi hedeflenmektedir. Bu amaçla diğer illerdeki odalar, borsalar, üniversiteler ile ilgili çalışmalar sürmekte günübirlik ve 1 gecelik konaklamalı paketler hazırlanmaktadır” dedi.
Toplantıda Ayvacık Kaymakamı Gökay Özkan, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Lapseki Kaymakamı İ. Ayhan Tavlı, Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Bozcaada Belediye Başkanı Demokrat Partili Mustafa Mutay, Gelibolu Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Özacar, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Bayramiç Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Tüzgan, Eceabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Pöge, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özcan Alarslan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, Biga Ticaret ve Sanayi Odası memuru Orhan Yavuz, Çan Belediye yetkilisi Şevki Uçar, Çanakkale Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Duygu Albayrak ve ÇASİAD yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE, ()
Foto