ÇANAKKALE’nin Çan İlçesi Karşıyaka Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait 9 bin 100 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Çan Belediyesi Termal Otel ve SPA düzenlenen törenle açıldı.
Türk hamamı, sauna, buhar ve çamur banyoları ile oyun salonlarının yanısıra 250 metrekarelik 1 karma yüzme havuzu, 108 metrekarelik bayan ve erkek ayrı olmak üzere 2 yüzme havuzu, fitness salonu, kar çeşmesi, spa merkezi ve masaj salonunu bünyesinde barındıran Çan Belediyesi Termal Otel, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Çanakkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Çan Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Fırat, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Jülide İskenderoğlu ve vatandaşlar katıldı.
Çan Belediyesi Otel ve SPA’nın açılışında Rafet El Roman ve Yusuf Güney de sahne alarak, geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Otel ve spa açılışı için protokolün kurdeleyi kesmesinin ardından AK Parti’li Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu bir konuşma yaptı. Çan için hayal olan ve bugün somut bir eser olan termal otelin açılışı için çok heyecanlı olduklarını dile getiren Başkan Kuzu, “Çan’da 29 Mart 2009 bir kırılma noktasıydı. Çan hemşerilerimiz bize yetki verdi. Geçen bu 5 yılı yatarak değil, bakarak değil çalışarak geçirdik. Bizler Çan için gece gündüz sizler için çalıştık. Çan’ı şantiye alanına çevirdik. Çan’ın kaybettiği yıllarını geri kazanmak zorundaydık. Hükümetimizin desteğini alarak ezberleri bozduk. Sizlere 41 proje sözü vermiştik. Ama hükümetimizle birlikte 80 projeyi hayata geçirdik. Bizlerden önce 20 yılda Çan’a yapılan yatırım 36 milyon iken bizim 5 yılda acemilik dönemimizde yapılan yatırım 80 milyon TL’ye ulaştı. Biz yine sizler için bu hizmete talibiz. Yetki verirseniz yine 41 projemizle sizler için canla başla çalışmaya talibiz” diye konuştu.
Başkan Kuzu, 10 gün süresince otele müşteri almayacaklarını da ifade ederek, Çan’da yaşayanların gezip görmesini istediklerini belirtti. Kuzu, “Otelimiz 10 katlı olup 150 yatak kapasitesine sahip. Engelliler için özel odalar yapıldı. Engelliler ve 70 yaşın üstündekiler otelimizden ücretsiz yararlanacaklar” dedi.
Şaban KARAKAYA / ÇAN, ()
FOTOĞRAF