AFYONKARAHİSAR Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün 'çocuk evleri'nde kalan ve takdirname alan 14 öğrenciye tablet bilgisayar hediye etti.

Valilik makamında gerçekleştirilen törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ile Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Hayrullah Üstün de katıldı. Çocukların evlerde en iyi şartlarda ve en iyi imkanlarda kaldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, takdirname alan çocuklar için "Kendileri okullarında üstün başarı gösterdi. Biz de diğer arkadaşlarına örnek olsun, teşvik olsun diye, kendilerine sahip çıktığımızı göstermemiz adına birer tablet bilgisayar hediye ediyoruz" dedi.

Kamuoyunun da çocuklara sahip çıkmasını hedeflediklerini belirten Balkanlıoğlu, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çocuklar hakkında gerekli incelemeleri yaptıktan sonra apartman dairelerine yerleştiriyor. Çocuklar apartman sakinleriyle beraber komşuluk ilişkilerini geliştiriyor. Bizi biz yapan her türlü değere sahip olarak yetişiyorlar. Gün içerisinde ev işleri ile meşgul oluyorlar. Bunun yanında tam bir aile havası içinde ve hatta ondan da öte bir terbiye alıyorlar. Böylece topluma daha iyi hazırlanıyorlar. Her biri bir iş, bir meslek sahibi olacak" şeklinde konuştu. (FOTOĞRAFLI)