Çakabey Koleji öğrencileri Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyanın seçkin okulları ile Model Birleşmiş Millet çalışmalarına katıldı.
Öğrenciler, Birleşmiş Milletler’in bir simülasyonu olan organizasyonda, temsil ettikleri ülkelerin dış politikasına göre dünya ve kendi bölgelerindeki sorunlara çözüm getirmek için gruplar oluşturdular, önergeler hazırlayıp çözüm arayışına girdi. Lise öğrencileri Ömer Özdağ, İzgi Öngünşen, Rengim Lal Kılavuz, Efe Birkan ve Aslı Umay Öztürk Yale Üniversitesi tarafından bu yıl 40.sı düzenlenen ve dünyadan 1500 lise öğrencisinin katıldığı Yale MUN (Model United Nations) Konferansı’nda Liberya ülkesini temsil etti.
Mert Duyar, Deniz Maraş, Dilara Tuzcuoğlu, Can Savcıgil, Sanem Tıkız, Altuğ Bakan, Berk Umut, Ege Erdener, Ahmet Hamdi Ünal ve Ata Sarçın’dan oluşan bir diğer grup öğrenci ise Philadelphia şehrinde bu yıl 30. kez düzenlenen Ivy League MUN’e katıldı. ABD'nin kuzeydoğusundaki sekiz vakıf üniversitesinin oluşturduğu ve akademik mükemmellik ile anılan Ivy League’in düzenlediği MUN’e yaklaşık 3000 öğrenci katılırken, Çakabeyliler burada Bulgaristan ülkesini temsil ettiler.
Lise İngilizce Zümre Başkanı Yüksel Akman “Lise öğrencilerimiz dört eyalette dört şehir, iki konferans, beş üniversite ziyaretini kapsayan çok yoğun ve bir o kadar keyifli bir seyahat yaptılar. Vizyonlarını genişleten ve genel kültürlerine büyük katkıda bulunan bu çalışmalar, gelecekleri için büyük fırsat oluşturuyor. MUN organizasyonlarında başarı ile görev alan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
İZMİR ()
foto