İZMİR Büyükşehir Belediyesi, giderek yaygınlaşan Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratabilmek amacıyla “Sevdiklerinizi Unutmayın, Birlikte Hatırlayalım' başlıklı bir panel düzenleyecek.
Dokuz Eylül Üniversitesi ve Alzheimer Vakfı işbirliği ile 14 Şubat Cuma günü, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM), saat 14.00'te başlayacak “Alzheimer Farkındalık Paneli'nde akademisyenler, hastalıkla ilgili tüm sorulara cevap vererek sağlıklı ve mutlu bir yaş alma süreci için yapılması gerekenlere dair önemli bilgiler aktaracak. Panelin açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi ve Ege Geriatri Derneği kurucu üyelerinden Dr. Türkegül Kocaoğlu yapacak. Dokuz Eylül Üniversitesi İç Hastalıkları Geriatri Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ahmet Turan Işık ile Alzheimer Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Engin Eker'in konuşmacı olarak katılacağı panelde, alzheimer hastalığı anlatılarak, hastalığı önleme yolları hakkında önemli ipuçları verilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinin gündelik yaşamından kesitler sunan “Hafızalardaki Huzur' isimli fotoğraf sergisinin açılışı da aynı gün gerçekleştirilecek. Sergi, 21 Şubat 2014 tarihine kadar gezilebilecek.
FOTOĞRAF