BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 10. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Üç gün süren 10. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin açılış gününde Ziraat Bankası önündeki Uğur Mumcu maskına çelenk koyan festival korteji, Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Törenlere Kaymakam Osman Yenidoğan, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda anıta çelenk koyan CHP’li Belediye Başkanı Fikret Akova, festivalin bu yıl Gazeteci Yazar Uğur Mumcu anısına yapıldığını hatırlatarak festivalin coşkulu geçmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını dile getirdi. Burhaniye’ye 10 yıldır hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Akova, “Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir, daha güzel bir Burhaniye bırakmak için çalışıyoruz. Sergi açılışları, Uğur Mumcu’yu anma programı, film gösterisi ve konserlerle dopdolu bir program hazırladık. Festival kapsamında Aşçılar Derneği’nin katıldığı yemek yarışması düzenledik” dedi.
10. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin bugün (Pazar) Ege ve Marmara Bölgesi’nin şampiyon develerinin katıldığı Deve Güreşi programıyla son bulacağı bildirildi.
Sefer TALAY / BURHANİYE, () Fotoğraflı