BUCA’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı olarak Levent Piriştina’nın gösterilmesinin ardından 10 aday adayı İlçe Başkanlığı önünde tepki açıklaması yaptı.
Taraftarlarıyla CHP İlçe Merkezi’nin önüne gelen Parti Meclisi kararına tepki gösterdi. “İthal aday istemiyoruz', “Buca burada Kocaoğlu nerede', “Direne direne kazanacağız', “Buca uyuma CHP'ye sahip çık' sloganları atan partililer 18. Şubat’a kadar eylemlere devam edeceklerini duyurdu.
Buca Belediye Başkan Aday Adayları, Levent Köstem, Oktay Gökdemir, Necati İmam, Filiz Yaşar, Ali Hıdır Uludağ, Güngör Kaya, Öner Osmanoğulları, Mehmet Süne, Zekiye Seda Sönmez, Necip Baday yaptıkları ortak açıklamada şu görüşleri dilgetirdi,
“Buca Belediye Başkan Adayı, CHP Buca İlçe örgütü ile ilişkisi bulunmayan, partimiz örgütü ve Buca seçmen tabanına tamamen yabancı adaydır. Bizler atanan bu adayla 30 Mart günü yapılacak olan Yerel seçimlerde başarı kazanılmayacağı düşüncesindeyiz. Bu Nedenle CHP Buca Belediye Başkan Adayının Buca’nın toplumsal ve sosyolojik dinamikleri göz önüne alınarak yeniden belirlenmesini talep ediyoruz. Bu bildiriye imza atan 10 CHP Buca Belediye Başkan Adayları olarak aramızdan hangi aday Adayı arkadaşımız atanırsa kendisine destek olacağımızı saygılarımızla Kamuoyu’na duyururuz.”
İZMİR ()
foto