Bornovalı Vanlılar dayanışma gecesinde biraraya geldi. Birlik ve bareberliğin ön plana çıktığı gecede Bornova Vanlılar Derneği Başkanı Yılmaz Gürbüz, Van Depremi sırasındaki duyarlılığı ve kendilerine verdiği destekler nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’a teşekkür etti.
Bornova Vanlılar Derneği'nin ev sahipliğinde, Ege Vanlılar Federasyonu'nun da desteği ile dayanışma gecesi düzenledi. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır düzenlenen gecede Bornova'da yaşayan Vanlılar ile buluştu. Dayanışma yemeğine CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Bornova Vanlılar Derneği Başkanı Yılmaz Gürbüz, “Bugün bizim için çok özel, bir arada olmak aynı duyguları paylaşmak çok güzel. Van depreminin ikinci gününde en sıcak anlarında Vanlıların yanında olmasıyla, yürek dokunuşuyla bizlere de cesaret vermiştir. Başkanıma ve onun huzurunda tüm Bornova halkına bize sahip çıktıkları için, her şeylerini bizimle paylaştıkları için teşekkür ederim” dedi.
Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı İshak Bayezıt, bugüne kadar verdiği destekler nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'a teşekkür etti. Hemşeri derneklerinin benzer yaşam tarzlarının sözcüsü olduğunu ve kültürleri nesiller arası aktaran köprü görevi gördüğünü belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Bornova halkı ile asla yaşanmasını istemediğimiz bu acı olayda Vanlı kardeşlerimizle birlikte olmak zaten görevimizdi, lütuf asla değildi. Çok zor günler geçirildi, böyle bir acının, çaresizliğin yeniden yaşanmamasını diliyorum. Çocuğundan yaşlısında herkes seferber oldu, biz bu ülkede bir arada kardeşçe, sevgiyle ve barış içerisinde yaşamayı biliyoruz. Kültürleri sürdürecek olan hemşeri derneklerimizin her zaman yanında olacağız. Bu gecede de hep birlikte olmaktan mutluluk duydum” diye konuştu.
İZMİR ()
foto