Bornova Belediyesi yapımı tamamlanan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, Bornova Merkez Pazaryeri, Altındağ Kültür Merkezi, Evka-3 Pazaryeri, Çamkule Pazaryeri ve Bornova Cumhuriyet Evi’nin açılışına hazırlanıyor.
Arkeolojik kazı alanından çıkan eserlerin sergileneceği Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, Singapur’da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde dünyanın en iyi 10 projesinden biri olarak seçildi. Bornova Merkez Pazaryeri ise onlarca yıldır süren Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nde kurulan tezgahlardan alışveriş yapma çilesini sona erdiriyor. Milyonlarca liralık kamulaştırma bedeli ödenerek kazanılan geniş bir alanda kurulan Merkez Pazaryeri, iki katlı otopark, iki katlı alışveriş bölümü ve yürüyen merdiven gibi modern olanaklarıyla dikkat çekiyor.
Altındağ Kültür Merkezi’yle kültür ve sanat etkinliklerini merkezden çevre semtlere taşıyan Bornova Belediyesi, Altındağ, Çamdibi, Işıkkent bölgesindeki vatandaşların kültürel etkinlikleri bulundukları yerde izlemesini sağlayacak. Evka-3 ve Çamkule Pazaryerleri de sokak arasında pazaryeri kurulması sıkıntısını ortadan kaldıracak. Bornova Cumhuriyet Evi ise kent kültürünü yaşatmak ve geçmişin izlerini geleceğe aktarmak amacıyla ilçe restorasyonunu tamamladığı binalar arasında yeralıyor.
İZMİR ()
foto