KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’ndeki 21 eğitim kurumundan 16’sı jeotermal enerji ile ısınıyor. Simav Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi de, Simav Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında jeotermal enerji ile ısıtılmaya başlandı.
Simav Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Zafer Varlı, belediye ile önceden yaptıkları protokol uyarınca 28 derslik ile 5 atölye binasının katı atık yerine jeotermal enerji ile ısınmaya başladığını bildirdi. Okulda 638 öğrencinin öğrenim gördüğünü ve 84 personelin görev yaptığını belirten Varlı, “Okulumuzun hemen bitişiğine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan ve gelecek yıl hizmete açılması planlanan 200 yataklı yurt binasının da jeotermal enerji ile ısınması için gerekli hazırlıklar yapıldı” dedi.
İlçe merkezine 4 kilometre mesafede Esenevler Mahallesi’ndeki Simav Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri kış aylarında ısının gündüzleri eksi 10 dereceye kadar düştüğünü söyleyerek bundan böyle kendilerini sıcak bir yuva ortamında sadece derslerine odaklayacaklarını belirtti.
Belediye olarak eğitime sonsuz destek verdiklerini ifade eden DP’li Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, “Eğitim yuvalarımız bizden enerji talep ettiklerinde kendilerine destek sağlıyoruz. Simav Teknik ve Endüstri Meslek Lisemizin de bu yöndeki talebini olumlu bulduk. Başarılarıyla övündüğümüz okulumuzu jeotermal enerjiyle ısıtarak özlemlerini sona erdirdik. Hem öğrencilerimizi hem de öğretmenlerimizi sıcak yuva mutluluğuna kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.
Mehmet YENEN / SİMAV, ()
FOTOĞRAF