İZMİR’deki, Güzelbahçe 100’ncü Yıl Rotary Kulübü, Fransız Kültür Merkezi’nde, çocuk felcinin yok edilmesi için “Bir Katkı da Bizden Olsun' konseri düzenledi.
Konserin adını “Bir Katkı da Bizden Olsun' olarak belirleyen İzmirli sanatçılar; soprano Selmin Günöz, Özlem Nazlıaslan, Selin Kaya, tenor Kaner Sümer ile piyanist İlgi Esin, dünyadan çocuk felcini silmek için yapılan çalışmalar kapsamında sahne aldı. Rotaryenlerin yanısıra çok sayıda müzikseverin de yoğun ilgi gösterdiği konserde Haendel, Mozart, Puccini, Verdi gibi bestecilerin operalarının yanı sıra, Damdaki Kemancı, Cats, Şendul gibi eserlerin tanınmış bölümleri, Napoliten şarkılar ve Türk eserleri de seslendirildi.
Konser bitiminde konuşan Güzelbahçe 100’ncü Yıl Rotary Dönem Başkanı Melek Coşkun, konserin amacının “Çocuk Felcini Tüm Dünyada Bitiriyoruz' çalışmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Konserin adının da Soprano Selmin Günöz tarafından “Bir Katkı da Bizden Olsun' olarak belirlendiğini ve tüm gelirin çocuk felci aşısı için kullanılacağını söyledi. Kulüp Başkanı Coşkun ve 2440’ncı Bölge Federasyon Başkanı Esat Kardiçalı sanatçılara plaket ve adlarına dikilen fidanların sertifikalarıyla teşekkür etti.
Mehmet KURT / İZMİR, ()
FOTOĞRAF