BİNALİ YILDIRIM KOCAOĞLU’NA TEPKİ GÖSTERDİ - EK İŞÇİLERLE BULUŞTU
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu’ndaki çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Kemalpaşa’daki Dikkan vana fabrikasına geçti. Yemekhanedeki işçilerin yanında yemek sırasına giren Yıldırım, onlarla sohbet ederek istihdama yönelik projeleri bulunduğunu söyledi.
Yemekte yaptığı konuşmada 30 Mart günü İzmirlilerin karne vereceğini belirten Yıldırım, “Dün yavrularınız karnelerini aldı. Bizde seçim günü karnemizi alacağız. Mevcut başkan Kocaoğlu da karnesini alacak. Bu karneyi İzmirliler verecek. Biz hem ödevini yapan, hem de dersimizi çalışan adaylar olarak karşınızda olacağız. Mazeret sıralayan adaylar olmayacağız. Biz görev insanıyız. Güzel İzmir’e hizmet etmek benim için en büyük şeref ve bahtiyarlık” dedi.
Dışarıda yapılması planlanan, ancak yağış nedeniyle Kemalpaşa Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya da katılan Yıldırım, İzmir’e gelmeden önce Kemalpaşa’da konakladığını ve kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Kemalpaşa’nın İzmir’e katma değer sağlayan en önemli ilçelerden biri olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu: “Türkiye’nin sayılı organize sanayi bölgesi, Kemalpaşa’da istenen şekilde gelişememiş. 2011 seçimlerinde organize sanayi bölgesini ziyaret ederken bir söz verdik. Seçimlerden sonra mecliste ilk işlerimizden bir tanesi Kemalpaşa Organize Sanayi’nin sorunlarını çözecek kanunu çıkarmak oldu. Üretim ve çalışan sayısı arttı. 30 Mart’ta seçimler olacak. Başkan adayımız Arif Uğurlu, Kemalpaşa’ya uğurlu gelecek inşallah” diye konuştu.
“KEMALPAŞALILAR HİZMET SORACAK”
Seçimden seçime ortaya çıkan “Biz İzmirliyiz” söylemlerinden uzak durulması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Bu hikayeyi İzmir çok dinledi. 15 yıldır dinliyor. Derle topla bir elin parmakları kadar hizmetleri yok. Kemalpaşa Belediyesi’nde borç var. Kemalpaşalılar, ’Ne yaptın? Bize hangi hizmeti yaptın da borçlandın?’ diye soracak. Biz Kemalpaşa’ya bölünmüş yol yaptık. Bölünmüş yolu Ankara yoluna da bağlıyoruz. Sıcak asfaltla kaplayacağız. Bununda çalışmasını başlattık. Organize sanayiden Turgutlu’ya kadar tren yolu yaptık. 3 milyon metrekarelik lojistik merkezi kuruyoruz. Tamamlandığında 5 bin kişi burada çalışacak” dedi.
Çok büyük projelerden söz ettiğinin altını çizen Yıldırım, İzmir-Uşak yolunun birkaç yıl önceki halini hatırlattı. İstanbul-İzmir Otoyolu, viyadük ve tünel hizmetlerinden söz eden AK Parti’li aday Yıldırım, “Diğer proje Ankara’dan çıkıp İzmir’e gelen yüksek hızlı tren projesi. Afyon’a kadar ihalesi yapıldı. Şimdi de İzmir’e girmeden en yakın durağı Kemalpaşa olacak. Hizmet böyle olur, hizmetin adı budur. Yiğitler Barajı’nı da başlayıp bitirmek inşallah bize nasip olacak. ’Buraya soğuk hava deposu yapacağız’ dediler var mı? Yok. Çok amaçlı spor salonu var mı? Yok. Üniversite dediler hak getire. Bunlar hep söylerler. Ama unutmadı Kemalpaşa” dedi.
Toplantının ardından Otobüsçüler Kooperatifi’ne hareket eden Yıldırım, kendi aracını değil, minübüs kullanmayı tercih etti. Minibüsün şoför koltuğunda kooperatifin bulunduğu alana giderken AK Parti Başkan Adayı Arif Uğurlu’dan bilgiler alan Yıldırım’a muavinlik görevini de Milletvekili Ali Aşlık yaptı.
KEMALPAŞA (İzmir), ()
FOTOĞRAF