AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’de yürüyerek değil, koşar adımlarla hizmet edileceğini söyledi.
Yıldırım, sabah erken saatlerde tebdil-i kıyafet Karşıyaka Stadına gitti. Eşofman ve spor ayakkabısı ile vatandaşların arasına giren Yıldırım, sabah yürüyüşü yaptı. İzmir’e hizmet etmek için ‘35 Acil Yardım Hizmet Ekibi’nin hazır olduğunu ifade eden Yıldırım, “İzmir’in son 15 yıldır hizmetsizlik, çaresizlik ve çözümsüzlük içerisinde bırakıldığına dikkat çekti. Yıldırım, “Hizmeti koşar adımlarla gerçekleştirmemiz şart. İzmir’deki hizmet açığını ancak koşar adımlarla çözebiliriz. Kimsenin endişesi olmasın, enerjimiz de, ekibimiz de, gücümüz de hazır. Biz hizmete hazırız” diye konuştu.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir seçmeninin gelecek 5 yıl için karar vereceğini hatırlattı. Yıldırım, “Şehrinizin gelecek 5 yılına karar verirken 5 dakika düşünün. Geçmiş 15 yılı gözden geçirin. Gözle görülür hangi hizmetten söz edilebilir? İzmir’i beceriksiz yönetimden vatandaşlarımızın desteği ile kurtaracağız. Tüm bunların kararını vatandaşımız verecek” diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında “İzmir hizmete muhtaç, hizmeti yapacak olan Binali Yıldırım” dediğini aktaran Yıldırım, “Belediye başkanı buna alınmış, diyor ki “İzmir kimseye muhtaç değil'. İzmir hizmete muhtaç mı, değil mi? İzmir eğer hizmete muhtaç olmasaydı bu halde mi olurdu? İzmir’in hizmete ihtiyacı olmadığını düşündüğü için mi hizmet etmemiş. İzmir'in her ilçesine, her sokağına girdiğimizde bize “Bakanım kurtar bu İzmir'i' diyorlar. İzmir'i kurtaran 9 Eylül 1922'de kurtarmış. İzmir son 15 yılda hizmetsizlikten, çaresizlikten, çözümsüzlükten çekiyor” dedi.
İzmir’in Selçuk ilçesi temaslarını akşam saatlerinde de sürdüren Yıldırım, geç saatlerde açılışını yaptığı seçim bürosu önünde vatandaşlara seslendi. İZBAN’ın Torbalı’dan Selçuk ilçesine geleceğini hatırlatan Yıldırım, ilçeye iki ilkokul ve 1.6 milyon lira harcanarak MOBESE kurulacağını açıkladı. Yıldırım, “Selçuk artık güvenlik sorunu yaşamayacak. Ayrıca gelen turistlerin de ilçenin merkezinden geçireceğiz. Böylece Selçuk külfeti çeken değil aynı zamanda nimeti de alan bir ilçemiz olacak” şeklinde konuştu.
İzmir'in son 15 yıldır hizmetsizlikten, çözümsüzlükten çektiğini ifade eden Yıldırım, “Sizden isteğim şudur, şehrinizin, ilçenizin 5 yılına karar verirken 5 dakika düşünün ve geçmiş 15 yılını gözden geçirin. Efes'e yılda Selçuk'un nüfusunun 80 katı kadar turist geliyor. Ancak ilçenin turistlerden nasibini almadığını biliyoruz. Selçuk'a İZBAN'ı getiriyoruz. Böylece Aliağa'dan kesintisiz demiryolu ulaşımı gerçekleşecek. Pamucak'taki sahilden 6.5 kilometrelik mesafedeki antik limana deniz suyunu getirerek antik limanı tekrar yaşama geçireceğiz” dedi.
Çamlık'taki Açıkhava Lokomotif Müzesi tekrar ele alındığını kaydeden Yıldırım, “Demiryolları müzesi tekrar ele alınıyor, Türkiye'nin en büyük ulaştırma ve haberleşme müzesi haline getiriliyor. Başka projeler de var. Proje bizim için sıradan bir iş. 11 yılımıza bakarsanız Türkiye'nin her köşesine nakış gibi dokuduğumuzu görebilirsiniz. Türkiye'ye çağ atlatacak, büyük Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine, 2023'e ülkemizi taşıyacak projeleri yaptık. İzmir'de de yaptık. İzmir'de etrafınıza bakın, eserler bize ait. 7 bin üzerinde proje gerçekleştirdik. 7 bin 70 proje. Köy yolları mı, okullar mı, bölünmüş yollar mı istersiniz, hava alanları, marinalar mı istersiniz, hastaneler mi istersiniz, sevgi evleri, hapishaneler, adalet sarayları. Bunların toplam tutarı 15.5 milyar lira” dedi.
İZMİR ()
foto