BİNALİ YILDIRIM - EK KÖS DİNLEMİŞ GİB DİNLERLER
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışında yaptığı konuşmada, belediyeyi eleştirirken, partili gençlerin “Vur vur inlesin Kocaoğlu dinlesin” sloganı atması üzerine şunları söyledi:
“Bayraklı’da sokaklarda kanalizasyon asfalt var mı? Binalar imarlı mı? Kentsel dönüşüm yapıldı mı? Trafik sorunu var mı? Ulaşım yapılabiliyor mu? Yapılan bir şey varmış deve güreşleri yapılıyormuş. Yeşil alan parklar var mı? İzmir burada kuruldu. Bayraklı’nın deniz sahili var ama Bayraklılılar denize ulaşamıyor. Nefesini tüketmeyin gençler, dinlese ne olur dinlemese ne olur. Bunlar kös dinlemiş gibi dinlerler. Kendin söyle kendin dinle. Bunlara nasihat fayda etmez. Bunlar 15 yıldır İzmir’in hayallerini geleceklerini çaldılar. “Metro yapacağız’ dediler altında kaldılar, teleferiği yapamadılar. Çöpleri rehabilite edeceğiz, yapamadılar. Adamlar misafir. Misafire gereken saygıyı özeni gösterin. Yuh çekmeyin. Sayılı günleri kaldı, gönüllerini hoş tutalım. Onları uzun bir tatile çıkaralım. Kaf Kaf’ın stadının ihalesi yapıldı gençler hayırlı olsun. Göz Göz’ün de stadının ihalesi yapıldı. Biz daha gelmeden hizmetlerimiz bizim önümüzde geliyor. Bizim farkımız bu. Siz oy verirseniz hizmet yaparız diyenlerden değiliz. Oy verene de hizmet var vermeye de var. Bizim gönlümüz ganidir.”
“EŞEK DÜŞSE BAŞI YARILIR”
Binali Yıldırım, eleştirilerini, “2009 seçimleri öncesi geldiler, meydanlarda bol keseden sözleri verdiler. Neler söylediler neler. Herkese iş bulacağız dediler. “İşsizlik masası kuracağız geleni iş vereceğiz’ dediler, Yaptılar mı? “Gıda bankası kuracağız’ dediler. Ortada banka yok, sokaklarda eşek düşse başı yarılır. MOBESE kayıt sistemi yapacağız, güvenliği sağlayacağız. Bundan bir eser var mı? Yok. Yağmur berekettir ama İzmir’de kentin sele dönmesi anlamına geliyor” diyerek sürdürdü.
FIKRALI ELEŞTİRİ
Yıldırım, sözlerini bir fıkra ile sürdürerek, şunları söyledi:
“15 yıl önce evlenen bir çift İzmir’e gelmiş. Adam İzmirli, eşi başka kentten. Adam eşine sormuş, İzmir’i nasıl budun demiş. Eşi de “keşke savaş bittikten sonra gelseydik’ demiş. İzmir harabeye döndü. Bunların elinde İzmir geri gitti, bunlar söz verdi yapmadı. Bu şehri koca yalanlara mahkum edenlere 30 Mart’ta cevap vermeye hazır mısınız? “Kendini şehir zanneden köyümüze hoş geldiniz’ diyor bir pankart. Ben demiyorum İzmirli diyor. Asiye Teyze bana Kemeraltı Çarşısı’nda dedi ki “bunlar Kordon’da kaldırım değiştire değiştire toprak yoruldu’ dedi. Bunların işi, seçimlere iki üç ay kala gayrete çıkarlar. Birbiri ardına proje sıralarlar. Akılları sıra İzmir’i kandıracaklar. Alsancak’tan Balçova’ya şehir şantiye gibi. Bayraklı Onur Mahallesi’ne gel. İzmir sadece Körfez’in kenarı değil. Bu kardeşiniz İzmir’in her karış toprağına hizmet götürecek. Hizmet belirli bölgelerde göz boyayacak hizmetler değil insana dokunan hizmetler yapacağız. O (Kocaoğlu) da İzmirli o da bizim hizmetlerimizden yararlanacak.”
“10 YILDIR ÜFLÜYORLAR”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İzmir’e partisinin yaptığı hizmetleri sayarak, CHP’nin 10 yıldır üflediğini öne sürdü. Yıldırım, “Aziz İzmirliler, İzmir Türkiye’ye lazım. Çünkü İzmir’in kalkınması demek Ege’nin ayağa kalkması demek. İzmir sadece nüfusla üçüncü sırada. Gelişmişlikte, ihracatta 7. sırada gecekondulaşmada 30. sırada. Bu İzmir’e layık değil. Ey arkadaş! Dön de arkana bak. Bizim yaptığımız üst geçidi gör. Çevre Yolu’nu yaptık, İZBAN’ı yaptık, İzmir bugün köy meydanından kurtulduysa en büyük havalimanlarından birine sahipse AK Parti imzası var. Bunlar konuşmada ustadır. Bunlar çok konuşurlar ama boş konuşurlar arkasında iş yok hizmet yok. 10 yıldır üflüyorlar. Üflemekten nefesleri kesildi. İzmirliler’in de takadı kalmadı” dedi.
Yıldırım, konuşmasının sonunda tekvando ve boksta Avrupa şampiyonu olan sporculara madalyalarını verdi.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF