İZMİR’de, Konak Beledeyesi’nin Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde açtığı bilgisayar okur yazarlığı kursuna katılan katılan çağı yakalamanın tadını çıkarıyor.
Konak Belediyesi, semt merkezlerinde 85 branşta açılan kurslarıyla kadınlara iş fırsatları yaratırken sosyal yaşama da dahil ediyor. Öğrenci, çalışan, ev hanımı, emekli, on altı yaşın üzerindeki her kadın kendini Konak Belediyesi kurslarında evinde dibi hissediyor. Konak Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi Bilgisayar okuryazarlığı kursunda da kadınlar, hem kendini geliştiriyor hem de yeni şeyler öğrenmenin ve çağı yakalamanın keyfine varıyor. Bilgisayar kursunda kendilerini geliştiren kadınlar, katıldıkları eğitimlerin hayatlarına kazandırdıklarını şöyle anlatıyor:
Emine Çerçi (emekli öğretmen): Öğretmen emeklisiyim. Hayat devam ediyor, yaşlılıkta da teknolojik gelişimlerden de haberdar olmak lazım diye düşünüyorum. Araştırmalarıma göre bu halk eğitim merkezi daha düzenli eğitim verdiği, iyi bir program olduğu için geldim. Öğretmenlerimiz, binamız, burada çalışanlar, her şey çok güzel. Benim gibi yaşlı olup da gelmeyenlere önerim gelsinler, öğrensinler, zorluk yok, bizlerle de ilgileniliyor.
Selin Topsakal (öğrenci): Hocalarımız bütün programları gösteriyorlar. Meslek için çok gerekli bilgisayar öğrenmek. Konak Belediyesi’nin hazırladığı kursumuz bizim için çok önemli değerli. Kursumuz ücretsiz, ücretsiz olarak geliyoruz.
Fatma Atılgan (ev hanımı): Hakan Tartan’a sadece kurlar değil geziler ve diğer faaliyetlerden dolayı teşekkür ederim. Ben bugüne kadar evde bile bilgisayara hiç dokunmadım ama burada öğrendim. Ücretsiz olduğu için gelebildim yoksa eşim de göndermiyordu. Öğretmenimize ve Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum.
(AÖ)
FOTOĞRAF