İZMİR Ekonomi Üniversitesi, her yıl dünya genelinde gerçekleştirilen ve katılımcıların 48 saatlik süre içerisinde verilen temaya uygun bilgisayar oyunu geliştirdiği Global Game Jam (GGJ) 2014 etkinliğinin Ege bölümüne ev sahipliği yaptı.
Etkinlikte, katılımcılar uykusuz 48 saat geçirirken, “Çevremizdekileri, kendimiz nasılsak öyle görürüz” teması üzerine oyunlar tasarladı. Türkiye’de 8 merkezde gerçekleştirilen etkinliğin Ege ayağında 80 katılımcı 15 grup yer aldı. Etkinlikte, “Psychic Baby” adını verdikleri oyunla Sercan Altundaş, İnan Evin, Bahadır Sevim, Can Ürük birinci oldu.
Global Game Jam 2014’ün açılışında gençlere konuşma yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Tunalı, etkinliğin bilgisayar alanında uzmanlaşan kişilerin bir araya gelip tanışması için bir fırsat olduğuna değindi. Dekan Prof. Dr. Tunalı, “Üniversitemizde, Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde bilgisayar oyunlarında bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye’de ilk ve tekiz. Lisans düzeyinde Bilgisayar Oyunları Opsiyonu Programı’ndan mezunlar vermeye başlıyoruz. Böylelikle modellemeyi, oyun motoru tasarımını ve uygun programlama dillerini öğreniyorlar. Günümüzde de bilgisayar oyunlarına olan ilgi artıyor. Sektör temsilcileri ve meraklıları ile güzel bir etkinlikte buluşma fırsatı bulduk” dedi.
FOTOĞRAF