AFYONKARAHİSAR Belediyesi tarafından yürütülen Bilgi Evi Projesi'nin mahallelerde fırsat eşitliğini sağladığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, projenin diğer belediyelere örnek olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilerin yararlanması için kurulan 'bilgi evleri'nin eğitimde fırsat eşitliği sağladığını vurguladı. Başkan Burhanettin Çoban, "Varlıklı ailelerin çocuklarından geri kalmayan öğrencilerimiz lüks, temiz ve her tür teknolojik araçla donatılmış bilgi evlerinde oldukça kaliteli eğitim alıyor. Öğrenciler, derslerini akıllı tahtalar aracılığıyla yapıyor. Dağıtılan kaynak kitaplar sayesinde dershaneye giden bir öğrencinin öğrenebileceği tüm bilgilere rahatlıkla ulaşıyor" dedi.
YÜZDE 95 BAŞARI
Öğrencilere sınavlarda aldıkları sonuçlara göre dizüstü bilgisayar ve para ödülü gibi çeşitli teşvik ödülleri de dağıtıldığını kaydeden Başkan Çoban, projeyi inceleyen farklı belediyelerin örnek aldığını aktardı. Bilgi evlerinde öğrencilerin başarıya teşvik edildiğini aktaran Çoban, "Ayrıca zaman zaman tarihi ve turistik geziler düzenlenerek, öğrencilerin derslerde gördükleri şehirleri daha yakından tanıması sağlanıyor. 2013 Yılı sonunda yapılan LGS'de bilgi evlerine devam eden öğrencilerimiz yüzde 95 başarı sağladı. Bu Afyonkarahisar'ın eğitimdeki başarı çıtasını da yükseltti" diye konuştu.
Bilgi evlerinin eğitimin yanı sıra bulundukları mahallelerde sosyal yaşama da katkı sağladığını kaydeden Çoban, evlerin içerisindeki geniş salonlarda nişan, kına gecesi, söz ve doğum günü gibi özel günlerin de yapılabildiğini hatırlattı. Çoban, bilgi evlerinde, Afyonkarahisar Meslek Edindirme Kursları işbirliğiyle çeşitli kurslar verildiğini de belirtti. (FOTOĞRAFLI)