RESSAM İsmail Beydili'nin 8 eseri, 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında İtalya'nın Parma kentinde düzenlenecek olan 20. Uluslararası Antikacılar Fuarı'nda sanatseverlerle buluşacak.
İzmir'den sadece Sesil Müzayede Evi Başkanı Hüsran Akıllıoğlu'nun davetli olarak katıldığı dünyanın en önemli sanat merkezlerinden biri olan, Parma’da düzenlenecek olan 20. Uluslararası Antikacılar Fuarı'nda İzmir’den de katılım sağlanacak. Sesil Müzayede Evi bünyesinde yer alan Ressam İsmail Beydili'nin 8 eseri de 26 Şubat-01 Mart tarihleri arasında yapılacak Fuar'da sergilenecek. Fuara dünyanın önde gelen müzayede evleri katılırken, İzmir bu alandaki çalışmalarını da Parma'da dünyaya duyurma imkanı bulacak.
İtalya'da düzenlenen Fuar'da 8 eserinin birden sergilenecek olmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Ressam İsmail Beydili, dünyanın önde gelen sanat merkezlerinden birisi olan Parma'da İzmir'in adını duyuracaklarını söyledi. Mimarlık fakültesi mezunu olduğunu ve 1988-2001 yılı arasında mimarlık yaptığını anlatan Beydili, ressamlığa 2001 yılında Bozcaada'da Ressam Tayfur Sanlıman'dan aldığı resim dersleri ile başladığını söyledi. 2003 yılından itibaren resimleri ile sergilere de katıldığını belirten Beydili, “Ben resim ile hayatımı yorumluyorum. Kimi zaman günde 7 saat resim yapıyorum. Resim benim için bir meditasyon. O an yaşadıklarım, psikolojim resimlerime yansıyor. Çoğu zaman içsel çatışmalarım resimlerde yer alıyor. Sürrealizmden etkineniyorum” dedi.
Rönesans döneminin birçok ressamı gibi kendisinin de mimar bir ressam olduğunu aynı zamanda fotoğraf ve heykel ile de ilgilendiğine vurgulayan Beydili, fotoğrafta doğru anı yakalamaya çalıştığını, heykelde ise üç boyutlu düşündüğünü söyledi. Deneyimsel resim yapmayı sevdiğini, bir dönem elle çalıştığını, daha sonra fırça kullandığını, akrilik ve şasi boyasıyla da eserler yarattığını belirten Beydili, ışığın söndüğü anı da resmettiğini kaydetti. Beydili, Parma'daki 8 eseri arasında Nergiz Çiçeği, Semazen, Nar gibi eserlerinin yer alacağını sözlerine ekledi.
FOTOĞRAF