CHP Balçova Belediye Başkan aday adayı olan Semra Aksakal, partisinden istifa etti. Aksakal, parti yöneticilerin “Aday çık” sözü üzerine başvuruda bulunduğunu belirterek, “Ben dalga geçilecek, onuruyla oynanacak kadın değilim. CHP’den vazgeçmem ama bu yönetime tepkilerimi burada kalarak dile getiremem” dedi,
CHP’de uzun yıllardır siyaset yapan Semra Aksakal, yerel seçim öncesi Balçova Belediye Başkanlığı’na talip oldu ancak parti Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’yı yeniden aday gösterdi. Partisinden istifa eden Aksakal, hiç adaylık düşünmediği halde parti yöneticilerinin ve milletvekillerinin baskısıyla göreve talip olduğunu, kamuoyu yoklamalarında açık ara farkla önde çıktığını ileri sürerek, şöyle konuştu:
“Bir oy fazla alanla yola çıkacağız' dendi. Balçova’da anketlerde ben varım. Hem de açık ara farkla öndeyim. Ama sahte anket sonuçlarıyla Çalkaya aday yapıldı. Ben dalga geçilecek, onuruyla oynanacak kadın değilim. CHP’den vazgeçmem ama bu yönetime tepkilerimi burada kalarak dile getiremem. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan keskin’e, İl Başkanı Ali Engin, eleştirilerimi bu çatı aldında söyleyemem. Halk isyanda, tepki büyük. Yüzlerce kişi istifaya hazırlanıyor.”
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF