BURDUR Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısında belediyeye ait bazı taşınmazların satışı ve mülkiyet sınırları düzeltilmesi ile özel proje alanlarına ilişkin konuları karara bağladı.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya başkanlığında yapılan toplantıda, Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde mülkiyeti Burdur Belediyesi'ne ait 22,21 m2'lik taşınmazın satılması için oybirliğiyle Belediye Encümeni'ne yetki verildi. Toplantıda Bahçelievler Mahallesi'nde taşınmazın bulunduğu alanda imar planı değişikliği ile Bağlar Mahallesi'ndeki taşınmazların imar cephe hattının mülkiyet sınırına göre düzeltilmesi konuları oy birliği ile İmar Komisyonu'na sevk edildi. Mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğü'ne ait Merkez Burç Mahallesi'ndeki stadyum sahasının açık alanlarının yeşil alan olarak imar planı değişikliği yapılmasına yapılan itiraz ise oy çokluğu ile reddedildi.

ÖZEL PROJE ALANLARI

Toplantıda 'revizyon imar planında özel proje alanı' olarak belirlenen eski otogar alanı, Fen İşleri ve Oto Tamirciler sitesi alanlarını kapsayan alanın özel proje alanı olarak kalması da oy çokluğuyla kabul edildi.

Komisyon kararına göre özel proje alanının aynen kaldığını belirten Belediye Başkanı Akkaya, "Bugüne kadar şunu söyledik. Oraya bir kent meydanı olacak. Fen İşleri'nin olduğu yere Belediye Sarayı yapılacak. Buradaki sanayici esnafımızı, sanayi işini yapmak istiyorsa imar planında sanayi alanında gösterilen yere alacağız. Onlara dükkan yapacağız. O işi bırakmışsa eski garajın olduğu yerdeki dükkanları o hak sahiplerine vereceğiz. Onlar mağdur olmayacak" dedi. (FOTOĞRAFLI)