Karşıyaka Belediyesi, sokak kedilerini soğuktan korumak için kedi evi yaparak hayvanseverlere dağıttı.
Soğuk kış gecelerinde sokakta yaşayan kediler için yaptırılan evler Tay Park’ta düzenlenen törenle hayvan severlere dağıtıldı. Törende konuşan Belediye başkanı Cevat Durak, “Sokaklarda yaşayan kedi ve köpekleri görünce başını okşayıp, bir kerelik su vermek yeterli değil. Onların güvende olması gerekir” dedi.
Belediye Başkanı olduğunda Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün sadece bir odada uygunsuz ortamda hizmet verdiğini, bugünkü Geçici Hayvan Barınağı olan yerde de bir gönüllünün atılmış koltuklar üzerinde sokak kedi ve köpeklere yardım etmeye çalıştığını belirten Başkan Durak “Bugün yaklaşık 700 sokak hayvanına barınağımızda sahip çıkıyoruz. Ancak yetmiyor, daha fazla hizmet etmeliyiz. Karşıyaka Belediyesi olarak yeni yer hazırlıyoruz, önümüzdeki süreçte daha uygun yerimiz olacak” dedi.
Karşıyaka’da yaklaşık 40 bin civarında kedi ve köpeğin olduğunun altını çizen Başkan Durak, “Hayvanseverlik doğayı da korumayı gerektirir. Evlerinde hayvan besleyen hemşerilerimiz, sokakların ve parkların kirlenmesine izin vermemeli” çağrısında da bulundu.
İlk gün yaklaşık 150 adet dağıtılan kedi evlerinin sayıları arttırılıp, uygun olan parklara ve mahalle aralarındaki boş alanlara konulacak.
İZMİR ()
foto