Atatürk Caddesi Fethiye Kaymakamlığı karşısındaki seçim bürosunun açılış törenine, Muğla genelinden partililer ile Behçet Saatcı'nın destekçisi yaklaşık 1000 kişi katıldı. Törende DP İl Başkanı Zekayi Alper ve DP Fethiye İlçe Başkanı Osman Buğdaycı da hazır bulundu. 3 dönemdir Fethiye Belediye Başkanlığı görevini yürüten Saatcı seçim bürosu açılışında, seçim boyu kullanacağı 3 seçim şarkısı da tanıttı.
DP Muğla İl Başkan Zekayi Alper konuşmasında Fethiyelilerin partiler üstü bir belediye başkanına sahip olduğunu söyledi.
Alper'in konuşmasının ardından 'Devlet vermiş fermanı, ferman Devlet Bey'inse, Fethiye bizimdir' sözlerinin yer aldığı seçim şarkısıyla törene katılanların karşısına çıkan Behçet Saatcı, “Eskilerimiz bilir, at ile devenin bir farkı vardır. Deve bir başladı mı koşmaya, hiç durmayacak gibi gider. Ne yorulduğunu belli eder, ne susadığını. Ama ummadığınız bir anda, yıkılır kalır. Bir daha da kalkamaz. Fakat at, dörtnala koşsa da size yorulduğunu hissettir. Susadığını anlarsınız. İstediğiniz kadar zorlayın, gitmez. Siz onu tanırsınız. O sizi tanır. Ne yapacağını bilirsiniz. Ona göre yol alırsınız. Biz deveye binmedik, ata bindik. Yiğidin iyisine de deli derlermiş. Yalan yok. Serde bir deli tarafımız vardır. Her şey meydanda dedik, baktık ki birileri meydana çıkmış. Biz de bugün bismillah dedik. Haydi, hayırlısı" dedi. (FOTOĞRAFLI)