Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, şube müdürleri M. Sefa Yıldız ve Veli Han, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Menteş Köyü’nde hizmete açılan Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.
Ersoy ve beraberindekilere çalışmalar hakkında bilgi aktaran Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Ferda Oflazoğlu Göncü, “Kurumumuzun amacı, öğrencilerimizin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak. Öğrencilerimiz el sanatları ve seramik atölyelerinde el becerilerini geliştiriyor, ürünler ortaya çıkarıyor. Eğitim süremiz dört yıl. Öğrencilerimize Milas’tan parasız servis hizmeti ve öğle yemeği de veriyoruz. Okulumuzda eğitim görmek isteyenler Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne başvurabilir” dedi.
Ersoy ve beraberindekiler daha sonra öğretmenliklerini Nilüfer Kunt Şen ve Pınar Güzel’in yaptığı seramik ve takı tasarım atölyelerine geçerek, öğrencilerin yaptığı dekoratif ürünlerle küpe, kolye, yüzük, bileklik, tesbih ve anahtarlıkları inceledi.
Seramik ve takı tasarım atölyelerinde yapılan çalışmaların mayıs ayındaki engelliler haftasında satışa sunulacağı belirtildi.
Oktay ÇAYIRLI / MİLAS, ()
Foto