İZMİR'deki Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), “Tom, Dick ve Harry” isimli yeni komedi oyununun galasıyla seyirciyle buluşacak.
2014 Yılı başından itibaren Bornova Belediyesi’nin kurduğu Tiyatro Müdürlüğü çatısı altında faaliyetlerini sürdürmeye başlayan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Tom, Dick ve Harry” isimli komedi oyununun galasıyla seyirci karşısına çıkacak. Sahnelediği oyunlar ve yetiştirdiği oyuncularla adından söz ettiren BBŞT, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde 22 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de gerçekleştirilecek galada kahkaha tufanı estirecek. Hakan Taner Yıldırım'ın yönettiği oyunda evlatlık edinmek isteyen Tom ve Linda çiftinin başına gelenler mizahi bir dille anlatılıyor. Oyunda, yeni kurulan tiyatro müdürlüğüne atanan Murat Niyazi Emre başrolü üstleniyor. Oyun cuma ve cumartesi günleri aynı saatte seyirci ile buluşacak.
Kurdukları yeni tiyatro müdürlüğüyle sanata yapılan yatırımın örnek olmasını dileyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Sanatın insan üzerindeki etkisi ve toplumsal gelişime katkısının parayla ölçülemeyeceğini düşünüyorum. Bu doğrultuda imkanlarımız yettiği ölçüde sanatın her alanını Bornovalı vatandaşlarımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatromuz da ülke çapında adını duyurmuş her yıl repertuarına aldığı oyunlar ve yetiştirdiği kursiyerlerle niteliğini ispatlamış bir kurum. Başta şehrimizde bulunun güzel sanatlar fakültelerinin değerli hocaları olmak üzere pek çok tiyatro otoritesi de BBŞT'yi takip ediyor ve yorumlarını bizlerle paylaşıyorlar” dedi.
BBŞT'nin oyunlarını sahnelediği 4 sahnenin bulunduğunu söyleyen Başkan Sındır, “Bu sahnelerimize çok değerli tiyatro sanatçılarımızın, hocalarımızın isimlerini verdik. Bu da Bornova için önemli bir gurur kaynağı diye düşünüyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAF