CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, seçim çalışmaları kapsamında Finike ve Kumluca'yı ziyaret etti. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, seçim çalışmaları kapsamında Kumluca ve Finike ilçelerini ziyaret etti.

Baykal'a, milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut da eşlik etti. Baykal ve beraberindekileri Kumluca İlçe Teşkilatı'na geldi. Burada bir süre partilerle sohbet eden Baykal, ülke gündemine değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini belirten Baykal, gelinen sürecin kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. CHP olarak hükümetin kurulduğu günden beri her koşulda ve her buluşmada bu gidişatın iyi olmadığını, duydukları kaygıları paylaştıklarını anlatan Baykal, konuşmasında 17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananları anlattı.

“Ülke tarihinde hiçbir yolsuzluğun niteliği, boyutu ve düzeyi bu kadar büyük olmamıştı" diye Baykal, şunları kaydetti: "4 bakan bu işlerin içerisindeymiş. Peki, bazılarının dediği gibi bu iş sadece bakanların kendi şahsi davranışımı. Hayır, maalesef şahsi değil. Bu işi kabineden koparmak, başbakandan koparmak mümkün mü? Olay hükümeti ilgilendiren bir olaydır. Hükümet işin içerisine girmiş. Bunu sistem haline getirmişler. Ben, cumhuriyet tarihinde bu boyutta bir yolsuzluk hatırlamıyorum. Bazı hükümetler zamanında bazı bakanlar hakkında çeşitli iddialar olabilir ama burada durum öyle değil, burada başta başbakan olmak üzere bakanların hepsi bu işin içerisinde. Bakan istifa ederken ne diyor: 'Ben ne yapmışsam, başbakanın talimatıyla yaptım, o zaman o da istifa etsin' Bunu ben söylemiyorum, hükümetin içerisinde görev alan bakanın kendisi söylüyor."

YOLSUZLUĞUN BOYUTU

Hükümetlerin görevinin yolsuzlukla mücadele etmek olduğunu vurgulayan Baykal, "Biz de ise hükümet yolsuzluğu kendisi yapıyor. Böyle bir durum dünyanın başka ülkesinde yaşanmaz. İş o kadar büyümüş ki paralar elle değil para sayma makinesi ile sayar hale gelinmiş. Boyutunu siz anlayın artık" dedi. Bazı savcı ve emniyet mensuplarının hükümet tarafından yapılan yolsuzluğun boyutunu belgelerle ortaya koyduğunu dile getiren Baykal, hükümetin aldığı kararlarla, bu iddiaların ve ortaya konan delillerin dahi yargı mensupları tarafından incelenmesine müsaade edilmediği söyledi.

ADALET BAKANI HAKKINDA FEZLEKE VAR

Gazetelerde her gün meteoroloji tahmini yayınlanır gibi hangi ilde ne kadar polisin tayin edildiği, kaç savcının görev yerinin değiştirildiği okuduklarını vurgulayan Baykal, "Yolsuzluk yapanların hesabını sorması gereken devlet, maalesef kendisi yolsuzluk yapıyor ve maalesef soruşturulmasını engelliyor. Yolsuzluğu araştıracak olan yargı, maalesef felç olmuş durumda. Meclise fezleke gönderecek olan Adalet Bakanı'nın hakkında 2 fezleke düzenlendiği ortaya çıktı. Yani Adalet Bakanı'nın Anayasayı çiğneyerek yargıya müdahale ettiği ortaya çıktı. Maalesef ülkenin zor durumlarında müdahale etmesi gereken Cumhurbaşkanı da müdahale etmiyor" diye konuştu.

TORBA YASA

Hükümetin çıkardığı Torba Yasalarla kendi yolsuzlukların üzerini örtme çabasına girdiğini savunan Baykal, şöyle dedi: "Devletin içerisinde bu gidişatı dur diyecek bir kurum kalmadı. Yolsuzluğa karşı olanlar tasfiye ediliyor. Basına haber yapılmaması yönünde baskılar mevcut. O zaman bu gidişata 'dur' diyecek bir uyarıya ihtiyaç var. Onu da vatandaşlar sandıkta yapacak. Vatandaşın o sesini her seçim bölgesinde olabildiğince yükseltmeye ihtiyaç var. Ben bunu söylemeye geldim. Bunu yaparken duygusallığa kapılıp, ben aday oldum ama beni değil onu seçtiler, ben küstüm gibi lafları geçip, ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan çıkarmak için var gücümüzle çalışmamız lazım. İnşallah Kumluca'da da bunu başaracağımıza inanıyorum."

FİNİKE'DE DESTEK İSTEDİ

Baykal Kumluca'dan sonra Finike'ye geçti. Finike Belediye Başkan adayı ve Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Geyikci, İlçe Başkanı Reşat Eker ve partililer tarafından karşılanan Baykal, ilçe merkezindeki seçim bürosu önünde vatandaşlara hitap etti. Yerel seçimlerin önemine işaret eden Baykal, CHP'nin Finike Belediye Başkanı adayı Ömer Çırpar'a yerel seçimlerde başarılı olması dileğinde bulundu. Baykal, ayrıca vatandaşların Sevgililer Günü'nü de kutlayarak, "Hayatınızda sevgi egemen olsun. Dünyaya sevgiyle bakın" dedi. Baykal ve beraberindekiler daha sonra Kaş'a gitmek üzere ilçeden ayrıldı. (FOTOĞRAFLI) Foto: Baykal'ın ziyaretinden