AK Parti’li Bayındır Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Kertiş, ilçeye bağlı Osmanlar, Balcılar, Kızılkeçeli ve Lütuflar köylerini ziyaret ederek seçmene yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.
Osmanlar Köyü meydanında halkla bir araya gelen AK Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’e AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen ve çok sayıda partili eşlik etti. “Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” diyen Başkan Kertiş, 50 yılda yapılamayacak olan hizmetleri 5 yılda hayata geçirerek büyük hayalleri gerçekleştirdiklerini ileri sürdü. Kertiş “Biz göreve geldiğimiz günden bu yana su, çevre, yol, temizlik, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi hayati birçok konuda büyük yatırımlar yaptık. Çiçek festivali ile ilçemizi dünyaya tanıttık ve bu sayede büyük bir pazar oluşturduk. Baraj yapımını bitirdik, ilçemize butik otel kazandırdık. Ben 2005 yılında bu köye geldiğimde doğru düzgün bir yolu bile yoktu. 5 yıl önceki Bayındır’ı 5 dakika düşünün öyle kararınızı verin” dedi.
Çocukların geleceğine talip olduklarını kaydeden Başkan Kertiş, Osmanlar Köyü’ndeki taşımalı eğitimi kendi cebinden karşılamak istediğini söyleyerek “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken ama yapmadığı Osmanlar Köyü taşımalı eğitimini Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’a söz verdiğim gibi yapmak benim boynumun borcudur” dedi.
KONUT VE İSTİHDAM SÖZÜ
Balcılar Köyü’ne yaptığı ziyarette ise köyü kiraz festivali ile dünyaya tanıtmak istediğini kaydeden Kertiş, 31 Mart’tan itibaren herkesin yapılarının ruhsatlı olacağını söyleyerek Bayındır Belediyesi’nin ücretsiz konut projeleriyle ilgili bilgi verdi. Kertiş, köylülere yakın bir zamanda 600 kişinin istihdam edileceği et ve süt fabrikası inşa edeceklerini açıkladı.
Kızılkeçili Köyü’ne yaptığı ziyarette konuşan Başkan Kertiş, köyün cami, okul, köy konağı, alt yapı, su gibi bütün sorunlarını çözmeyi bir borç olarak bildiklerini ifade etti. Bu yıl köy okulunu bitirme sözü veren Kertiş, Lütuflar Köyü’nde de halkla buluştu. Köy kahvehanelerini teker teker gezen Başkan Kertiş, “İştir insanın aynası lafa bakılmaz. Bu güne kadar yaptığımız bütün hizmetlerimiz ortada, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmetlerin 2,5 katını biz beş yılda gerçekleştirdik. Ne söz verdiysek arkasında durduk. En büyük desteği de Lütuflar Köyü’nden aldık. Sizin verdiğiniz desteklerle iktidara geldik ve İzmir’in nazar boncuğu olduk” dedi. Başkan Mehmet Kertiş konuşmasının ardından beraberindeki konvoyla Bayındır’a hareket etti.
BAYINDIR, ()
FOTOĞRAF