BAYRAKLI Belediyesi tarafından kurulan Bayraklı Gençlik Eğitim Merkezi (BAY-GEM) ücretsiz eğitim yardımıyla öğrencilerin başarılarına katkı sağlarken “Evde Rehberlik hizmeti' vermeye başladı.
Öğrenci velilerini arayarak evde randevu talebinde bulunan BAY-GEM'e bağlı rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri anne-babaları evde ziyaret ederek, veliler ile daha fazla görüşme fırsatı yakalıyor. Öğrencinin evdeki ortamını yerinde gören öğretmenler, velilerin ve kendilerinin yaşadığı sorunları dile getirerek, karşılıklı çözüm önerileri üretiyor. Öğrencilerin hazırlık kursunda derslere ilgisini, deneme sınavlarındaki başarılarını ve olumsuz etkilerini de paylaşan öğretmenler aynı zamanda velilere çocuklarının sınava hazırlık aşamasında nasıl katkıda bulunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
Eğitime büyük önem verdiklerini dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Parklar, yeşil alanlar hizmet binaları yapıyoruz. Bunlar elbette önemli ama çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak, onları yarınlara hazırlamak, Bayraklı'yı teslim edeceğimiz emin ellerin oluşumuna katkıda bulunmak birinci görevimiz. Eğitime desteğimiz devam edecek” dedi.
İZMİR, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF