İZMİR’in Selçuk İlçesi’nde, “Selçuk için bir fikir de sen ver' sloganlı halk buluşmaları kapsamında gençlerle biraraya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, gençlerle ilçenin geleceğine yönelik fikir alışverişinde bulundu.
CHP’li Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, salonu dolduran gençlere Belediye’nin yürüttüğü, Efes’i UNESCO’ya dahil etme çalışmaları, Ayasuluk Kalesi projesi, tarımsal sanayi alanı ve üniversite kenti olma çalışmaları ile ilgili bilgi aktardı. Ardından gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Ülgür “Selçuk’un yeni spor tesislerine, var olanların iyileştirilmesine ihtiyacı var. Selçuk Belediyespor bize bu konuda bir rapor sundu. Bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. Ayrıca Selçuk’un çok acil spor salonuna ihtiyacı var. Belediyespor bize kolay kurulabilen çok amaçlı spor salonu teklifi getirdi. Bu eksiğimizi kısa sürede tamamlayacağız” dedi. Şubat ayının son haftasında tüm ilçe belediyelerin 5 yıllık yatırım programını Büyükşehir Belediyesi’ne bildireceğine değinen Başkan Ülgür, Aslanlı Havuz ile Aqua Fantasy arasına tramvay sistemi önereceklerini açıkladı.
1999 yılında çıkan yasaya kadar ören yerleri gelirlerinin yüzde 40’ının belediyeler tarafından alındığını kaydeden Başkan Ülgür, bu gelirin kesildiğini söyleyerek UNESCO’ya sundukları dosyada Efes’in gelirlerinin yine Efes için harcanması talebinin bulunduğunu söyledi. Ülgür, belediye olarak bu paralardan vazgeçtiklerini söyleyerek Efes’in korunarak gelecek nesillere aktarılabilmesi için Efes’in gelirlerinin yine Efes’e harcanmasının önemli olduğuna dikkat çekti.
“SİYASAL YAŞAMIMIN EN GÜÇLÜ NOKTASINDAYIM”
CHP’den birden fazla aday adayı çıkması, yeniden aday gösterilmesine bir milletvekilinin karşı çıkması, üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor olması sebebiyle yıpranıp yıpranmadığına ilişkin sorulara yanıt veren Başkan Ülgür şunları söyledi:
“CHP demokratik bir parti örgütü. Parti de belediye aday adaylarının demokratik bir şekilde kendilerini anlatma fırsatı verdi. Bu süreç içerisinde üç dönemdir belediye başkanı olmam ve dördüncü dönemde de tekrar aday gösterilmem nedeniyle parti meclis üyelerinden bir milletvekili muhalefet etmiştir bu doğru. Fakat parti meclisi 55 milletvekilinden oluşur. Ben kentte yaşayan herkesin oyuna talibim. Üç dönem beni yıpratmadı, aksine geliştirdi, güçlendirdi. Kente ve sorunlarına daha hakimim. Şu anda siyasal yaşamımın en güçlü noktasındayım. Bu konuda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Herkesin sözcüsü, dili olacağım” dedi.
“EVİMDE ALTIN DA YOK, AYAKKABI KUTUSU DA YOK”
Basın mensuplarının mal varlığına ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Ülgür “Bu konuda çok spekülasyon yapılmaya çalışılıyor. Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Ama iflas ederek, mağara kovuğundan çıkarak belediye başkanı olmadım. Ben belediye başkanı olmadan önce de ticaret ve tarımla uğraşıyordum ve yanımda sigortalı 13 kişi çalışıyordu. Sanki ben belediye başkanı olmadan önce çok yoksulmuşum da belediye başkanı olduktan sonra zenginleşmişim. Bu doğru değil. Aylık gelirim 10 bin 500 TL. Ayrıca bin lira emekli maaşım ve kardeşimle yaptığım zirai faaliyetlerinden gelirlerimiz var. 21 tane de ineğim var. Bunun dışında da Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne 52 bin, Ziraat Bankası’na 82 bin ve Yapı Kredi Bankası’na 35 bin TL kredi borcum var. Yani param da yok. Evimde altın da yok, ayakkabı kutusu da yok. Para sayma makinesi hiç yok” dedi.
SELÇUK, ()
FOTOĞRAF