MİLİYETÇİ Hareket Parti’nin (MHP) büyükşehir olan Manisa’da tekrar belediye başkan adayı olarak gösterdiği Cengiz Ergün ile AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi arasındaki oturak tartışması kızıştı. Başkan Ergün, Kendisi için gittiği beldelerde “Köylüyü iki oturak, bir durakla kandırıyor” diyen rakibi Tanrıverdi’ye, “Manisa’da hangi hizmetlerin yapıldığını bilmeyenler, boş boş atıp tutuyor” yanıtını verdi.
Manisa Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, seçim çalışmarını tüm hızıyla sürdürüyor. Partisinin Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin’in seçim bürosu açılışına katılmak üzere gittiği ileçdeki ziyaretlerine Alahıdır Köyü’nden başlayan Ergün, burada Manisa Milletvekili ve AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi’ye yüklendi. Kendisini gittiği beldelerde, “Köylüyü iki oturak bir durakla kandırıyor” diyen Tanrıverdi’ye yanıt veren Ergün, “5 yılda bir durak bile gönderemeyenler, yandaş firmalara çöp işini yaptıracağını söyleyenler, Manisa’da hangi hizmetlerin yapıldığını bilmeyenler, boş boş atıp tutuyor” dedi.
Manisa’da görevi devraldıkları günden bu yana yaptıkları hizmetler hakkında köylüleri bilgilendiren Ergün, Tanrıverdi’ye katı atık tesisi ile ilgili yönelttiği sorulara 3 haftadır yanıt alamadığını kaydetti. Tanrıverdi’nin Manisa’ya tıbbi atık tesisi yapma sözü verdiğine de dikkati çeken Ergün, “Ancak, söz konusu tesisi, 3 yıl önce Manisa’ya biz kazandırdık” dedi.
Alahıdır Köyü’nün ardından Ahmetli’ye geçen Başkan Ergün, yol boyunca vatandaşları selamladı. Başkan Ergün’e partisinin Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin de eşlik etti. Ahmetli’de kalabalık bir partili ve vatandaş topluluğu le karşılanan Ergün, partisinin ilçe seçim bürosunun açılışı öncesi yaptığı konuşmada, Manisa’da kendisiyle başlayan değişim rüzgarını Ahmetli’ye de ulaştırmanın zamanının geldiğini vurguladı.
Ahmetli’ye 2 proje müjdesi de veren Ergün, “Ahmetli-Alahıdır Karayolu’nu düzenleyip yanına gençlerimizin yararlanacağı içinde futbol ve basketbol sahalarının olacağı dev spor tesisi yapacağız. Ayrıca Ahmetli Çayı’nın olduğu yerde çok muntazam bir rekreasyon alanı oluşturup, orada kafeteryaların, oturma ve oyun alanlarının olduğu çok güzel bir park kazandıracağız” dedi. Seçim bürosunun açılışıınn ardından Ergün, ilçeden ayrıldı.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA,() Fotoğraflı