AYDIN’ın Söke ilçesini ziyaret eden CHP’li Aydın Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, büyükşehir yasasıyla birlikte vergi gelirlerinin büyükşehir bütçesine aktarılacağını söyleyerek işadamlarından vergilerini düzenli ödemelerini istedi.
CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Söke Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Söke ile ilgili projelerini tanıttı. Toplantıya CHP’li Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, CHP Söke Belediye Başkan Adayı Süleyman Toyran, CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya, Ticaret Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. Aydın’ın sorunlarının yanı sıra kenti kalkındıracak projeler için derslerini çok iyi çalıştıklarını dile getiren Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesinin 650 milyon TL olduğunu söyledi. Çerçioğlu, Aydın’da vergilerin yüzde 6’lık kısmının büyükşehir bütçesine aktarılacağını söyleyerek, iş adamları ve şirketlerin Aydın Vergi Dairesi’ne kayıtlı olmalarının önemine dikkat çekti. Söke’ye yönelik projelerini paylaşan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın en büyük şansının jeotermal zenginliği olduğunu söyleyerek “Maalesef üç jeotermal sahasının ikisi satıldı. Elimizde sadece çiftlik jeotermal sahası kaldı. Çiftlik jeotermal sahasının tasarruf hakkı yasa gereği Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne verilmeli. Ancak bu konuda bir dirençle karşı karşıyayız” dedi.
SÖKE BUHARKENT ARASI KISALACAK
Çerçioğlu, Söke-Buharkent arasındaki 133 kilometrelik karayolunun yapılacak olan 22 alt geçit projesi ile 28 dakika kısalacağını söyledi. Çerçioğlu, Söke, Merkez Efeler ve Nazilli’de asfalt şantiyeleri kuracaklarını belirterek kent genelinde 3 bin 700 km. bağlantı yolu bulunduğunu vurguladı. Üç asfalt şantiyesinden yararlanarak asfaltsız yol bırakmayacaklarını bildiren Çerçioğlu, ASKİ Müdürlüğü bünyesindeki çalışmalarla da Aydın köylerinin arıtma soruruna çözüm bulacaklarını kaydetti. Çerçioğlu gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini kolaylaştıracak gençlik merkezlerini de hayata geçireceklerini söyleyerek “Aydın Gençlik Merkezi’nden çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Engelliler için özel ring seferlerini hayata geçireceğiz” dedi.
İÇME SUYU PROJESİ
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Bağarası Beldesi Çalışlı Köyünde DSİ tarafından sürdürülen Sarıçay Barajı Projesi’ni, seçilmeleri halinde hemen ihaleye çıkılarak hayata geçireceklerini söyledi. Bu konuda teknik ekibin fizibilite çalışmalarını tamamlayarak projeyi ihale aşamasına getirdiğini söyleyen Çerçioğlu “Sarıçay Barajı ile Kuşadası ve Söke’nin içme sorununu çözmekte kararlıyız. Bu projeyi çok önemsiyoruz” dedi.
PROJELERE DESTEK BEKLENTİSİ
Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, Özlem Çerçioğlu’nu odalarında ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Söke coğrafi konum nedeniyle ülkemizin en güzel coğrafyalarından birinde. Büyükşehir yasasının getireceği avantajlarla sanayisi, tarımı ve turizmi ile kalkınan bir kent olmak istiyoruz. Adaylarımızdan kentimizi kalkındıracak projeler bekliyor ve oda olarak hazırladığımız projelere destek vermelerini istiyoruz” dedi.
“SÖKE GELECEĞİN YILDIZ İLÇESİ OLACAK”
Toplantıda konuşan Söke Belediye Başkan Adayı Süleyman Toyran, büyükşehir yasası ile 49 mahalle ve kent merkezine hizmet verirken arkalarındaki en büyük gücün Özlem Çerçioğlu olacağını söyleyerek “Söke bölgemizde geleceğin yıldız ilçelerinden biri olmaya aday. Hayata geçireceğimiz projelerle bu sinerjiyi yaratacağımıza inanıyorum” dedi.
Necati MALDAR / SÖKE, () Fotoğraflı